Održan Drugi memorijalni turnir u malom fudbalu „Srce Heroja – Miloš Ćirković 2023“

Danas je u Novoj hali sportova u znak sećanja na sve poginule i preminule srpske borce, kao i kidnapovane i nestale, održan Drugi memorijalni turnir „Srce Heroja –Miloš Ćirković 2023“ u organizaciji pomenutog Udruženja

Foto: Filter media

Pokret Srce heroja drugi put u gradu na Ibru organizovao je memorijalni turnir „Srce Heroja – Miloš Ćirković 2023“, u znak sećanja na ovog, ali i sve druge heroje stradale ili nestale u srpskim zemljama, na ovaj način poručujući da oni nikada ne smeju biti zaboravljeni.

Foto: Filter media

-Imamo čak 15 ekipa koje učestvuju na turniru, hvala svima koji su se odazvali  i na ovaj način podržali našu inicijativu za održavanje turnira, ali i pokazali da srca heroja i dalje žive i da ih nikada ne smemo zaboraviti, rekao je Siniša Ivanović predsednik Pokreta „Srce heroja“ Kraljevo.

Na ovogodišnjem turniru učestvovale su ekipe: Pokret Srce Heroja, Odred Žandarmerije Beograd, Odred Žandarmerije Kraljevo, Zavetnici Kraljevo, Elektromontaža Kraljevo, Elektrotehna Južna Bačka iz Vojvodine, AC Antušević Samaila, Vidovdan iz Centralnog dela Kosova i Metohije, IPE Kraljevo, Grad Kraljevo, Pokret Naša Drina, JP Srbijašume Ivanjica, JP Srbijašume Kraljevo, Udruženje veterana 63. padobranske brigade i Udruženje ratnika od 1991-1999 godine iz Kraljeva.

Najmlađu ekipu na turniru predstavljala su deca iz lokalnih fudbalskih klubova a branili su boje Zavetnika, koji su im na kraju uručili pehar i medalje za učešće i hrabru borbu na turniru.

Foto: Filter media

-Treniram fudbal od šeste godine, do sada sam dosta učestvovala na ovakvim događajima, a iako smo najmlađi očekujem da ćemo da pobedimo stariju ekipu, rekla je dvanaestogodišnja Sofija Dabižljević koja je u timu sa svojim bratom Ognjenom, nastupila ispred kraljevačkih Zavetnika.

Foto: Filter media

Ovogodišnji memorijalni turnir podržali su i narodni poslanici i državni sekretari resornih ministarstava.

Foto: Filter media

Za vreme trajanja turnira, tokom čitavog dana u holu sale izložena je postavka slika o NATO agresiji.

Miloš Ćirković, po kome nosi naziv današnji turnir, ostao je upamćen kao poslednji  kosovski junak, koji je odbio da se, sada već davne 1999. godine, povuče sa ratom zahvaćenog Kosova i Metohije. Danima je iz svoje porodične kuće, pružao otpor, lkvidirajući 18 terorista, a nakon toga i nestao bez traga. Iako danas postoje razne teorije o tome šta se dogodilo sa poslednjim sprskim herojem sa KiM, najbolje o životu i delu ovog junaka, svedoči dokumentarni film snimljen u njegovu čast „Vi idite, ja neću“.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.