Na jesen otvaranje angio sale u OB „Studenica“

Radovi na izgradnji biće završeni tokom jula meseca, a angio sala počeće sa radom na jesen, najavio v.d. direktor ove ustanove

Izvor: Printscreen

Nakon dugog iščekivanja kraljevačka Opšta bolnica „Studenica“ dobiće angio salu, koja će prema rečima v.d. direktora, dr Zorana Mrvića sa radom početi na jesen tekuće godine.

-Radimo adaptaciju prostora gde se nekad nalazio stari skener, stara mamografija, kako bi na jesen tu počela sa radom angio sala, nešto što ovaj grad očekuje godinama,  kaže dr Mrvić.

Kako dalje navodi v.d. direktor kraljevačke Opšte bonice, krajem prošle i početkom ove godine, bolnica je od Ministarstva zdravlja dobila novac u vrednosti od oko 100 miliona dinara za kupovinu angio sale.

-Nakon centralnog tendera dobili smo izvođače radova i sada su u toku pomenuti radovi, za koje očekuje da se završe do kraja jula, zatim u naredna dva meseca sledi opremanje sale, a nadamo se za oko tri meseca i početak sa radom, dodaje Mrvić.

Na pitanje novinara da li ima dovoljno kadra koji će raditi u angio Sali, dr Mrvić rekao je da ima veliki broj lekara na specijalizaciji a među njima su i budući stručnjai za interventnu kardiologiju, pa očekuje da će oni uskoro početi i da rade.

Dotada, nadaju se pomoći kolega iz okolnih gradova.

-Pošto je naše Interno odeljenje po godinama zaposlenih bilo starije, u zadnjih osam godina krenuli smo da praktično šaljemo ljude na specijalizacije. Trenutno je 11 lekara na specijalizaciji iz interne medicine , lekarka koja se opredelila za interventnu kardiologiju, sa specijalizacijom završava do oktobra ili novembra meseca i odmah će biti poslata na subspecijalizaciju koja traje godinu dana. Nadam se da ćemo uspeti da u saradnji sa klinikama, naša angio sala profunkcioniše, kao što u Kruševcu funkcioniše dolaskom specijalista iz tercijalne ustanove i time, bar dva puta nedeljno, zadovolji naše potrebe, rekao je dr Zoran Mrvić.

Otvaranje ove sale je benefit za sve građane ali i lekare u koronarnoj jedinici jer neće morati toliko pacijenata kao sada, da šalju u Zdravstvene ustanove u Beograd i  Kragujevac, već će se angiografije i stentiranje raditi i u Kraljevu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.