Kraljevo: Šampionat Balkana za seniore i seniorke u atletici za vikend

Grad Kraljevo 22. i 23. jula biće domaćin najvećeg sportskog događaja – Šampionata Balkana u atletici za seniore i seniorke

Takmičenje se održava na Atletskom stadionu kraj Ibra, a učesnici će se nadmetati za najbolje plasmane, ali i lične rezultate u svojim kategorijama na, kako je najavljeno – najvećem međunarodnom takmičenju koje će biti održano u našem gradu.

Nakon rekonstrukcije Atletskog stadiona, namera je bila da se omogući mladim, ali i nešto starijim atletičarima da treniraju na novoj, modernoj stazi.

-Da omogućimo i drugim sportistima da tu obavljaju kondicione pripreme, ai i rekreativcima  da maksimalno koriste stadion. Imali smo i nameru da organizujemo velika i značajna takmičenja, kako državna tako i balkanska i evropska prvenstva u našem gradu, rekao je Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva i dodao da će Balkanska atletska federacija uložiti devet miliona dinara u organizaciju ovog takmičenja.

Balkansku atletsku federaciju čine 22 države članice, a u Kraljevu će se nadmetati čak 700 takmičara.

S obzirom da ih prati veliki broj ljudi, trenera, sudija, tehničkih lica i ljubitlja ovog sporta, nadležni se nadaju i da će hotelijeri i ugostitelji biti zadovoljni, a Kraljevo pokazati pun turistički potencijal kojim raspolaže.

Izvor: Grad Kraljevo

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.