Jak grad uništio kraljevačka sela – materijalna šteta i u gradu i prigradskim naseljima

Za samo nekoliko minuta, grad koji je u pojedinim delovima šireg područja Kraljeva, bio i veličine teniske loptice, uništio je višemesečni trud velikog broja domaćinstava u seoskim područjima, ali i samom Gradu gde su stradali automobili i crepovi na kućama

Foto: Privatna arhiva

Veliki broj poruka stigao je našoj redakciji, a pored a građani su najčešće pisali o tome, da u njihovim mestima uopšte nije delovala protivgradna odbrana.

Nakon nevremena na društvenim mrežama nižu se poruke za pomoć našim sugrađanima u ljudstvu, za prepokrivanje krovova oštećenih u nevremenu, a ne mali broj je i objava u kojima građani traže da kupe crep.

Kada je reč o prigradskim naseljima i seoskom području, nevreme je napravilo najveću štetu u Grdici, na Higijenskom zavodu, Jarčujku, Sirči, Adranima, Mrsaću, Milavčićima, ali i mnogim drugim delovima šireg područja grada.

Broj uništenih šoferšajbni na automobilima je ogroman.

Kako i da li će šteta građanima biti nadoknađena, saznaćemo u narednim danima.

Ipak, kako meteorolozi najavljuju nove padavine, sve je i dalje neizvesno, a mi pzivamo građane da se našoj redakciji javljaju i dalje kako bi pravovremeno izveštavali o veličini šteta koje će, tek kad se sve sabere, biti poznate u narednim danima.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.