Evo koliko je potrebno novih policajaca u Kraljevu

Policijska uprava Kraljevo raspisala je konkurs za 18 radnih mesta i to –  deset policijskih službenika za radno mesto policajac, šest polaznika za radno mesto saobraćajni policajac kao i za dva polaznika na radnom mestu granični policajac.

Konkurs za upis 1.100 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici raspisalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova za potrebe 27 lokalnih samouprava.

Ko sve ima pravo da konkuriše?

Foto: Printscreen/Yt

-Pravo da se prijave na konkurs imaju svi oni koji imaju prebilavište na teritoriji Republike Srbije, da nemaju ispod 18 i više od 24 godine, takođe sva lica koja se prijave moraju da imaju prebivalište na srpskoj teritoriji godinu dana unazad neprekidno, kaže Ivana Zantić, oficir policije u PU Kraljevo.

Lica koja imaju završen Kriminalističko-policijski Univerzitet, strukovne ili akademske studije, mogu do navršenih 27 godina da se prijave na raspisan konkurs.

-Treba napomenuti da je potrebno da lice ima vozačku dozvolu B kategorije, međutim ovde je napravljen izuzetak u smislu da se može podneti potvrda o započetoj obuci za upravljanje vozilom a da se naknadno dostavi Centru za osnovnupolicijsku obuku overena fotokopija dozvole za to lice, dodaje Zantić.

Prijave za konkurs podnose u Policijskoj stanici prema mestu prebivališta u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa od dana objavljivanja konkusa u dnevnom listu „Politika“.

Svi zainteresovani, a koji ispunjavaju uslove za upis mogu se prijaviti do 11. avgusta a dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policijsku obuku.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.