Erac: Ministre Vesiću zašto želite da uništite sve ono po čemu je Kraljevo prepoznatljivo

Kraljevčani su se tokom ratova devedesetih godina u stopostotnom procentu odazvali na poziv otadžbine, zašto ih danas smatrate za građane „drugog reda“

Nakon ove sednice, država Srbija će se zadužiti preko milijardu evra. Vi iz Srpske napredne stranke hvalite se kako pažljivo trošite novac naših građana, kako čuvate naše spomenike, pa vas pitam ko će zaštiti Spomenik kulture koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture – nekadašnji hotel a danas restoran „Pariz“ od ministra Gorana Vesića, rekao je tokom izlaganja u Republičkoj skupštini, narodni poslanik Strahinja Erac.

On je podsetio prisutne članove Vlade, ali i ostale poslanike da je čuveni hotel „Pariz“ sagrađen još 1881. Godine, da su u njemu odsedala tri kralja, kao i da je na ovom, za Kraljevčane bitnom mestu, izložbe priređivao i Sveti vladika žički Nikolaj Velimirović, dok ministar Vesić želi da ga uništi na „račun „ Kraljevačkog pozorišta.

-Umesto da napravite savremeno pozorište u Kraljevu koje će biti na ponos svih nas, ili da napravite novu zgradu Muzičke škole, vi ste odlučili da uništite još jedan Spomenik kulture. Nije vam bila dovoljna Zadužbina, uklonili ste Tenk, po kome je naš grad prepoznatljiv, uništili „Šah klub“, a sad je na red došao i „Pariz“, dodao je Erac.

Na kraju izlaganja Erac je upitao ministra Gorana Vesića – Dokle ćete se više ovako odnositi prema građanima Kraljeva, dokle ćete Kraljevčane smatrati za građane „drugog reda“

Celo izlaganje možete pogledati na LINKU

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.