Dodeljena sredstva za projekat “Revitalizacija Mataruške Banje”

Projekat ima za cilj unapređenje turističke ponude Mataruške Banje kroz rekonstrukciju ruinirane komunalne infrastrukture i revitalizaciju urbanog mobilijara.

Za projekat „Revitalizacije Mataruške Banje“, u okviru Javnog poziva EU PRO Plus Programa za projekte poslovne strukture, Gradu Kraljevu su dodeljena sredstva za realizaciju pomenutog projekta od nešto više od 400.000 evra

Ukupna vrednost projekta je 428.199 evra, od čega će EU PRO Plus izdvojiti 360.535 evra, a Grad će učestvovati sa 67.535 evra.

Šta je planirano Projektom?

Planirana je rekonstrukcija vodovodn mreže u cilju unapređenja vodosnabdevanja u Mataruškoj Banji, zamenom vodovodne mreže u dužini od 5,3 kilometra, kako bi se obezbedilo kvalitetno i stabilno vodosnabdevanja za oko 100 domaćinstava.

Istovremo, rekonstrukcija komunalne infrastrukture predstavlja i vid podrške realizacije novih investicija u cilju rehabilitacije Banje.

Ovim projektom takođe planirano i unapređenje urbanog mobilijara u parku u Mataruškoj Banji, što podrazumeva zamenu klupa i kanta za otpatke, kao i opremanje dečijeg igrališta.

Izvor: Grad Kraljevo

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.