34. Veseli spust oborio rekord – večeras još jedan koncert na Trgu (VIDEO)

Preko 1.000 plovila danas je učestvovalo na 34. Veselom spustu rekom Ibar od srednjovekovnog Magliča do Kraljeva

Više hiljada spustaša, ali i ljudi koji su duž dobro poznate rute kraljevačke manifestacije koja je održana 34. put, danas su obeležili Veseli spust 2023.

-Ne znamo tačno koliko je bilo spustaša, nećemo se baviti brojkama, ono što znamo je da je bilo preko 1.000 plovila, a da je tradicionalno u Mataruškoj Banji bilo pripremljeno 5.000 porcija pasulja a da je i malo zafalilo. Svih sedam dana trajanja manifestacije, imali smo neverovatnu posećenost na koncertima ali i svim manisfestacijama koje prate Nedelju Veselog spusta. To samo pokazuje da Kraljevo može da bude centar dešavanja i da imamo šta da ponudimo ljudima iz celog sveta, rekao je Aleksandar Erac, direktor „Veselog spusta“.

Tokom trajanja „Veselog spusta“ u Mataruškoj Banji, održan je i 31, Srebrni kazan, takmičenje u pripremanju pasulja i riblje čorbe, gde se tražila i porcija više, a na kojoj je učestvovalo oko 20 ekipa.

Za kraj sedmodnevne manifestacije Nedelja Veselog spusta, organizatori su pripremili koncert Rade Manojlović, koji će početi u 21 čas na Trgu spskih ratnika, a nakon nastupa sve posetioce zabavljaće Trubački orkestar „27. septembar.

Na LINKU pogledajte video sa ovogodišnjeg „Veselog spusta“ i manifestacije „Srebrni kazan 2023“

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.