Turneja Slobodne zone – pred kraljevačkom publikom pet projekcija

Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo organizuje projekcije filmova u okviru 17. turneje Slobodne zone. Filmovi sa festivala održanog u novembru, biće prikazani u dvorištu Francuske kuće od 5. do 9. juna 2023.

Turneja Slobodne zone u okviru ovogodišnjeg izbora filmova donosi najnovije dokumentarne i igrane filmove koji su bili izuzetno zapaženi na globalnoj angažovanoj filmskoj sceni. Pažljivom selekcijom tima festivala prikazaće se filmovi koji su osvajali najveće nagrade i pokazali izuzetan potencijal kod publike i kritike od Berlina do Kana i drugih velikih svetskih filmskih manifestacija.

Publika će imati priliku da pogleda pet filmova među kojima će se naći pobednik Kanskog festivala i dobitnik Evropskog oskara, film „Trougao tuge”, svojevrsna kritika današnjeg kapitalističkog društva. „Prekovremeni rad” je fantastično psihološki nijansirana francuska drama koja prati samohranu majku koja ne želi da odustane od boljeg posla i koja nastoji da svojoj deci i sebi obezbedi pristojan život. Zatim sledi priča o jedinoj indijskoj novinarskoj organizaciji koju vode žene – snažan dokumentarni film „Pisanje vatrom”. Igrani film „Nežno” je film o opsesiji bodibildingom, romantici, (ne)ispunjenosti i ljubavi, ispričan između serija ponavljanja i brojanja kalorija.

U okviru Turneje mlađa publika (14+), ali i starija, moći će da pogleda filmove „Časna sestra fudbalski trener”, igrani španski film koji, osim humora, zaista posebnim čini lukavstvo i hrabrost potrebni jednoj časnoj sestri da inspiriše decu i nauči ih pravim vrednostima.

Svi programi počinju od 19 časova, a ulaz je besplatan.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.