Ovo je program festivala „Zlatne harmonike“ u Kraljevu

Jul mesec u Kraljevu rezervisan je za pregršt lepih dešavanja, potpuno besplatnih za publiku i učesnike u manifestacijama koje naš grad nudi

Nakon samo jednog dana od završetka trodecenijske manifestacije „Veseli spust“ , Kraljevčani i gosti našeg grada, moći će da uživaju na drugom po redu Festivalu „Zlatne harmonike“, u organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“, uz brojne izvođače.

U nastavku teksta donosimo vam program četvorodnevnog Festivala, koji će na jednom mestu, od 17. do 21. jula okupiti najveća imena narodne muzike.

Program počinje solističkim koncertom Nikole Pekovića 17. jula u 20 časova u Narodnom muzeju Kraljevo. Na repertoaru je nova srpska muzika za solo harmoniku.

U Svečanoj sali Gradske uprave 18. jula u 12 sati biće predstavljen nov album Vlade Panovića „45 godina zajedno”.

Na istom mestu narednog dana, 19. jula od 11 časova, održaće se master klas Vlade Panovića, a u 20 časova program „Harmonika u Srbiji i svetu”. U ovom večernjem programu učestvuju Miša Mijatović, Aleksandar Sofronijević, Vlada Panović i Nikola Peković.

Takmičenje mladih harmonikaša za priznanje „Novica Negovanović” je 20. jula od 21 čas na Trgu srpskih ratnika. U revijalnom delu programa nastupaju vokalni solisti Mira Aleksić i Čeda Marković u pratnji Narodnog orkestra pod rukovodstvom Vlade Panovića.

Festival se završava 21. jula koncertom „Kraljevo Lepi u čast”. Koncert počinje u 21 čas, a pored Lepe Lukić, na trgu će nastupiti i Snežana Đurišić, Jelena Broćić, Anđela Subotić, Dragi Domić, Ivan Milinković i Aleksandar Tirnanić. Vokalne soliste prate orkestri Miše Mijatovića, Vlade Panovića i tamburaški orkestar sa Aleksandrom Sofronijevićem i Nikolom Pekovićem.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.