Nemanja Radulović i Double Sense na kraljevačkom Trgu

Koncert ROOTS (Koreni) održaće se na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, u nedelju, 9. jula od 21 čas

U organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevčani će ovog jula moći da slušaju jednog od najpoznatijih violinista na svetu srpsko-francuskog porekla, Nemanju Radulovića.

Radulovića opisuju kao virtuoza koji svojom energijom i iskrenošču, dubinom izraza i avanturističkim programom zagovara teoriju da muzika ima moć da zbližava ljude.

Njegov debi album ROOTS ekskluzivno je potpisan za Warner Classics 2021. Godine, predstavlja očaravajuće zvučno putovanje izazvano njegovim brojnim uticajima  i inspiracijama do danas.

Roji 17 kompozicija, odnosno stilizacija tradicionalnih pesama više različitih naroda, od poznatijih dela u našoj sredini, preko melodija evropskih zemalja, do udaljenih Kine, Indije, Japana..

Nemanja Radulović studirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na Visokoj školi u Sarbrikenu, Štaufer akademiji u Kremoni kod Salvatorea Akarda i na Pariskom konzervatorijumu kod Patrisa Fontanarose. Za njega kažu da je umetnik koji nastoji da proširi granice klasične muzike. Ima pravu armiju vernih obožavalaca širom  sveta, koji imaju prilike da uživaju u njegovim nastupima sa mnogim vodećim svetskim orkestrima.

Kraljevo će imati ovu priliku da uživa u fantastičnom muziciranju, na koncertu koji će nadamo se okupiti ne samo naše sugrađane, već i one iz drugih gradova koji uživaju u dobroj muzici.

Organizatori napominju da će u slučaju kiše, koncert biti održan u Novoj hali sportova, istog dana u istom terminu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.