Na mestu urušenog mosta na Ibarskoj magistrali u Adranima počela izgradnja devijacije – Još jedan most zatvoren

Radnici preduzeća “Novi Pazar put” počeli su izgradnju devijacije na urušenom mostu na Ibarskoj magistrali u selu Adrani kod Kraljeva

Teren je raščišćen juče, a danas u kority reke i radnici i mehanizacija postavljaju cevi preko kojih će u narednih deset dana biti nasuta zemlja i privremeni asvalt, rečeno je RTS-u u tom preduzeću.

-Povezaćemo obale kako bi se što pre uspostavio saobraćaj na magistrali. Radimo danonoćno, a paralelno se završavaju i pripreme za otklanjanje urušenog mosta, za četiri meseca moramo da izgradimo potpuno nov most, navode u preduzeću “Novi Pazar put”, a prenosi RTS.

Još jedan most u Adranima zatvoren za saobraćaj

Zbog oštećenja na seoskom mostu u Adranima na koji se saobraćaj preusmerava, nadležne službe zatvorile su i taj most.

-Danas će saobraćajna inspekcija i struka da provere stanje na tom mostu, a saobraćaj smo preusmerili na drugi seoski most u Adranima, ali je i na njemu zabranjen saobraćaj vozilima težim od 3,5 tone, rekao je Radoica Kočović, član gradkog veća u Skupštini Grada Kraljeva.

Kada je srušen glavni most na Ibarskoj magistrali od Musine reke sav saobraćaj je bio preusmeren upravo preko ovog mosta u industrijskoj zoni  i ovih seoskih saobraćajnica koje su za ovo kratko vreme potpuno devastirane. Iako je njima bio dozvoljen prolaz samo putničkim vozilima ovuda su verovali ili ne prolazili i šleperi.

Teretni saobraćaj preusmerava se u Mrčajevcima na Gružu i Stari čačanski put.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.