MUP: Još deset dana za predaju nelegalnog oružja

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom je pozvalo građani, a koji do sada to nisu učinili, predaju vatreno oružje, minsko eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju, a koje imaju u nelegalnom posedu.

Foto: Filter media

-Građani to pravo mogu da iskoriste do 30. juna, dolaskom u Policijsku upravu u Kraljevu, ili najbližu policijsku stanicu, a oni koji nisu u mogućnosti sami da dođu, mogu kontaktirati MUP telefonskim putem, kako bi pripadnici policije otišli na adresu građana i preuzeli oružje, kaže Jovica Došić, komandir Policijske ispostave Kraljevo.

Svaka predaja oružja do 30. juna, bilo da građani sami dođu i predaju ili pozovu policijske službenike da preuzmu oružje, obaviće se bez legetimisanja i dokaza o poreklu oružja, bilo kakve krivično-pravne ili prekršajne odgovornosti.

-Oni građani koji nakon smrti vlasnika nisu predali oružje, mogu to učiniti u narednih deset dana, dodaje Došić.

Iz Policijske uprave Kraljevo još jednom su uputili apel građanima da budu savesni i predaju oružje.

-Posebno apelujemo da predaju automatsko oružje i minsko-eksplozivna sredstva, da budu savesni i ispune građansku dužnost u propisanom roku, zaključuje Došić.

Od početka akcije predaje nelegalnog oružja, Policijskoj upravi u Kraljevu do sada je predato preko 1.600 različitih vrsta oružja, preko 123.000 municije različitog kalibra i preko 800 minsko-eksplozivnih sredstava različite vrste.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.