„Kraljevo protiv nasilja“ – peti put u gradu na Ibru

Potrebne su nam institucije koje su stručne, a ne kukavički poslušne, zakoni koji se striktno i pravično sprovode, mediji koji nas obaveštavaju a ne lažu u službi gospodara, policija koja štiti građane, a ne oglušuje se o svoje dužnosti, škole koje su hramovi radosti i znanja, a ne kapele tuge, samo su neke od poruka sa protestnog skupa u Kraljevu

Protestni skup pod parolom „Kraljevo protiv nasilja“ održan je peti put u našem gradu.

Izvor/Foto: M.M.D.

Okupljeni građani i deo kraljevačke opozicije su u miru i tišini prošetali centralnim gradskim ulicama, a sa Trga srpskih ratnika poručili su da od protesta ne odustaju dok Srbija ne bude bezbedna zemlja.

-Nasilju predugo svedočimo, a nasrnulo je na život, pravdu, istinu, slobodu i vrlinu. Stanje u koje smo dovedeni godinama obesmišljava život. Istina je zdrobljena, jer je laž okupirala javni prostor, poručila je Jelena Tošić obraćajući se prisutnim građanima, ali i onima koji nisu bili u prilici da dođu.

-Našoj zemlji treba zdravo društvo u kojem je nasilje savladano, sigurnost prisutna a solidarnost podrazumevajuća. Potrebne su nam institucije koje su stručne, a ne kukavički poslušne, zakoni koji se striktno i pravično sprovode, mediji koji nas obaveštavaju a ne lažu u službi gospodara, policija koja štiti građane, a ne oglušuje se o svoje dužnosti, škole koje su hramovi radosti i znanja, a ne kapele tuge, poručila je Tošić.

Nakon obraćanja prisutnima, učesnici protesta krenuli su u mirnu šetnju od Trga Ulicom Miloša Velikog i Vojvode Putnika, preko Ulica Cara Dušana i Omladinskom nakon koje su se vratili na mesto okupljanja.

Izvor/Foto: M.M.D.

-Nadam se da smo danas probudili i pokrenuli i ostale sugrađane da nam se pridruže i sledeći put, poručila je tada Ivana Blagojević Glišović.

Kako je najavljeno, naredni protest u Kraljevu, pod istom parolom, zakazan je za 8. jun, na kome će se kako dosadašnji učesnici protesta tako i oni koji to žele a do sada nisu učestvovali i iskazali svoje nezadovoljstvo, okupiti od 18 časova kod „Milutina“.

*Veliko hvala koleginici Marini Miljković Dabić na ustupljenim fotografijama

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.