Kraljevo: Ćerka uhapšena, otac u bekstvu – oštetili građane za preko milion dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su S. B. (2001) iz Kraljeva, odovorno lice PD „Exprespvc“ DOO Kraljevo, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da je S. B. u ime PD „Exprespvc“ zaključila ugovore o sufinansiranju mera energetske sanacije sa Gradom Kraljevom i korisnicima subvencija, po kojem se ovo privredno društvo obavezalo da izvede radove na isporuci i ugradnji stolarije za ukupno 15 korisnika.

Četrdesetosmogodišnji osumnjičeni, za kojim se traga, kao drugo odgovorno lice ovog privrednog društva je, kako se sumnja, naveo korisnike subvencija da PD „Exprespvc“ na ime isporuke i ugradnje nove PVC stolarije uplate 1.320.478dinara.

 S. B. i četrdesetosmogodišnji muškarac se sumnjiče da su novac podigli sa tekućeg računa  „Exprespvc“ i iskoristili za sopstvene potrebe. 

Osumnjičenoj S. B. je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena u nadležno tužilaštvo.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.