„Dani Veselog spusta“ – sedmodnevna manifestacija uz brojne koncerte i festivale

U organizaciji Turističke organizacije Kraljevo i Grada Kraljeva, ovogodišnji Veseli spust trajaće sedam dana, a najavljeni su brojni koncerti, festivali, žurke

Organizacioni odbor Veselog spusta najavio je nakon današnjeg sastanka manifestaciju po kojoj je naš grad nadaleko poznat, da će ista biti organizovana od 10. do 16. jula
Foto: Filter media

-Prošle godine smo napravili ovu manifestaciju baš onako kako smo i želeli, trajala je sedam dana, a cilj  je bio da postanemo prepoznatljivi i u širem prostoru. Sve relevante institucije Kraljeva – Vojska, Policija, Zdravstvene ustanove i Javna preduzeća, uzela su učešće u organizovanju „Veselog spusta“, kako bi sve bilo organizovano na jedno vrhunskom a pre svega profesionalnom nivou, rekao je Aleksandar Erac, direktor manifestacije  „Veseli spust“.

Foto: Filter media

Kako je istakao Erac, postoje najave za sledeću godinu, da bi neke velike kompanije mogle da se uključe kao generalni sponzori manifestacije, jer je Kraljevo prošle godine predstavilo brojna turistička dešavanja, uz svesrdnu pomoć Turističkog saveza Srbije.

-Nadamo se da će nas vreme poslužiti, bili smo u pravu kad smo pomerili „Veseli spust“prošle godine, a 16. jula ove, nadamo se da ćemo imati lepo vreme i dobar vodostaj, dodao je Erac.

Kajak klub „Ibar“ Kraljevo kao jedan od osnivača „Veselog spusta“ i ove godine daće kompletnu infrastrukturu na raspolaganje. U spostskom centru „Maglič“ nalaziće se kompletni kamp za učesnike, uz zabavni program i uređen prostor.

Foto: Filter media

-Pozivam sve ljubitelje sportova na vodi ali i one koje vole reku Ibar da i ove godine dođu na ovu našu lepu manifestaciju jer je dobar provod zagarantovan, a bezbednost učesnika na najvišem nivou, kaže Filip Bukara, direktor Kajak kluba „Ibar“.

Program manifestacije „Dani Veselog spusta“ i ove godine je raznolik, pa će tako biti za svačiji ukus ponešto, od rok bendova do narodnih izvođača, a sve će to pratiti Festival „Zanatskog piva“ koji će biti organizovan na Trgu srpskih ratnika od 12. jula

Foto: Filter media

-Brojni koncerti i dešavanja baš kao i prošle godine, ove započinjemo sa programom za decu, 10. jula na Trgu kod „Milutina“, nakon čega će na bini nastupiti Crvena jabuka, za drugi dan manifestacije, najavljumo rege veče, kada će nastupiti Del Arno bend i Dečija radost. Moram da napomenem da ćemo 12. jula orgnizovati dobrovoljno davanje krvi u organizaciji Crvenog krsta pa pozivamo sve sugrađane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji, kaže Ana Mirosavljević, direktorka Turističke organizacije Kraljevo.

Za 12. jul organizatori najavljuju koncert Dece loših muzičara, dok će u četvrtak nastupiti Ortodox Celtsi, dok je petak veče od 21 čas rezervisan za Partibrejskerse. Uoči manifestacije „Veseli spust“ posetioce će zabavljati Ana Bekuta, koja će posetioce razveseliti poznatim hitovima narodne muzike, a nakon završetka koncerta počeće „Jeger žurka“ u kraljevačkim kafićima i klubovima.

Za poslednji dan, glavni događaj sam „Veseli spust“ zakazan je za 10 časova, a okupjanje je kao i svake godine podno srednjovekovne tvrđave Maglič. Sve posetioce Kraljeva, te večeri zabavljaće Rada Manojlović, koja će održati koncert na Trgu.

Organizatori pozivaju sve zaintersovane da se prijave i uživaju u još većem spektaklu na vodi, nego prošle godine, kada je Kraljevo u periodu „Veselog spusta“ posetio rekordan broj turista.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.