„Biciklom po Šumadiji“ – sedmodnevni maraton jedanaestu godinu zaredom

Maraton „Biciklom po Šumadiji“ počinje u nedelju, 25. juna, a trajaće do 1. jula. Start i kraj maratona biće u Kraljevu

Izvor/Foto: MTB Club Čiker Kraljevo

MTB Club Čiker Kraljevo, ulazi u drugu dekadu uspešno organizovanih maratona, u kome je do sada učestvovalo na stotine ljubtelja biciklizma i adrenalina. Ove godine učesnici će tokom sedam dana trajanja maratona obići srce Srbije – Šumadiju.

Foto: Filter media

-Prethodni maratoni koji su moram da napomenem, vrlo uspešno realizovani, uključivali su vožnje do Crne Gore, prošle godine i čak tri države Srbija, Bosna i Crna Gora. Ove godine predstavićemo našu Šumadiju, a učesnici maratona će voziti kroz najlepše predele, kaže Radoslav Golubović, predsednik Planinskog bicilističkog kluba „Čiker“.

Tokom sedam dana svi učesnici maratona će voziti kroz nekoliko gradova i opština – Kraljevo, Topolu, preko Rudnika, Rajca i Ravne Gore. Proći će i kroz Koštuniće, Guču.

-I ove kao i svake prethodne godine, prijavljeno je i dosta stranih učesnika, a na maratonu će učestvovati oko 80 učesnika, dodaje Golubović.  

MTB Club Čiker u svojoj školi biciklizma redovno ima nove članove, kako mlađe tako i one starije, koji rekreativno žele da se bavi ovim sportom. Članovi Kluba „Čiker“ ne učestvuje na takmičenjima, a tako je koncipiran i svaki maraton u njihovoj organizaciji. Maraton, kao i samo bavljenje biciklizmom, imaju za cilj zdrav način života i promociju turističkih potencijala Srbije.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.