Apel vrhu države – Pomozite da se heroj sa Košara izbavi iz gnjilanskog kazamata

Siniša Jevtić, pripadnik herojske 125. motorizovane brigade, 5.Bataljona Vojne policije iz Kosovske Mitrovice, odlikovan medaljom za odbranu ibezbednost otadžbine na Košarama 1998-1999, lišen je slobode na teritoriji KiM, 30. Maja od strane kosovske policije.

Njegovi saborci i braća po oružju, članovi Udruženja „Bojevo bratstvo“ u cilju istinitog informisanja srpskog naroda uputili su dopis medijima kako bi se tačno znalo zbog čega je i kako Jevtić, završio uhapšen od strane kosovske policije

Foto: Privatna arhiva/Facebook/Siniša Jevtić

-Siniša, inače, pripadnik herojske 125. Motorizovane brigade, 5.Bataljona Vojne policije iz Kosovske Mitrovice, odlikovan medaljom za odbranu i bezbednost otadžbine na Košarama 1998-1999. godine, teško ranjavan u leđa i ruku od neprijateljskih šiptarskih gelera, bio je običan vojnik bataljona vojne policije, a ne komandant Košara, kako navode Albanski mediji.

Dana 30. maja 2023. godine kreće na Kosovo I Metohiju prevashodno radi odlaska u manastir Banjska, radi, kako dogovora oko donacije za sam manastir, tako i pružanja moralne podrške Srpskom narodu koji je u samo par dana pre toga doživeo, po ko zna koji put ponižavanje, batinjanje od strane kosovskepolicije, kako odraslih tako i naše dece, stoji u dopisu upućenom medijima.

Kako ističu iz Udruženja „Bojevo bratstvo“ Siniša je tog 30. maja sa prijateljem u automobilu na administrativnom prelazu „Jarinje“ ušao na KiM, našu južnu pokrajinu, nakon čega su ih pripadnici kosovske policije, ”Uprave za borbu protiv terorizma”, sa sedištem u Prištini, na prepad lišili slobode, pod izgovorm sumnje u pripremanje terorističkih dela i dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti “Repubike Kosovo”.

-Odgovorno tvrdimo da je Siniša na sebi imao cipele, farmerke, majicu sa natpisom “Košare”, svoju beretku (koju sa ponosom uvek nosi sa sobom gde god da putuje po teritoriji republike Srbije), zastavu republike Srbije, koju je nosio u torbi, pored dve konzerve paštete i jedne jakne.

Govorimo o čoveku koji se bavi humanitarnim radom, koji nesebično pomaže sve borce invalide ratova od 1990. do 1999. godine, koji je uključen u edukaciju Srpske dece i omladine vezano za istoriju Srpskog naroda kroz razne manifestacije proteklih godina. Čovek koji pomaže i bolesnoj deci naših saboraca koju je društvo nažalost prepustilo zaboravu, pričemu mu pomažu svi saborci koji to mogu, kao i sav naš narod kako iz zemlje tako i iz dijaspore, poručuju iz „Bojevog bratstva“.

 Iz Udruženja su napomenuli da njihovi članovi, kao čestiti srpski borci – veterani, koji su se viteški borili na KiM u periodu od 1998-1999. godine, ne mogu i neće dozvoliti da njihovom saborcu sude za ratne zločine i terorizam.

-Mi, srpski vojnici, branili smo čestito svu srpsku i albansku decu, žene i stare od OVK-a terorista. I sada govorimo svi kao jedan, uključujući i našeg brata Sinišu Jevtića, da će država Srbija moći, ne dao Bog, da ponovo računa na sve nas, kao na Košarama, Paštriku i ostalim mestima, kako nekad tako i sad do poslednjeg vojnika za odbranu otadžbine Srbije, za odbranu naše dece, žena i starih, tako nam Bog pomogao, poručuju iz Udruženja.

Ovom prilikom saborci Siniše Jevtića, oca troje dece, humanitarca i heroja sa Košara, uputili su apel vrhu države – predsedniku, Vladi i državnim institucijama da im pomognu kako bi se što pre, uhapšeni Jevtić oslobodio iz kazamata u Gnjilanu u kome je već deveti dan.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.