Apel vozačima – ne sedajte za volan u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Zbog početka godišnjih odmora frekvencija saobraćaja je veća, pa iz Saobraćajne policije apeluju na vozače za dodatan oprez

Izvor/Foto: MUP

U poslednjih pet meseci na području Kraljeva dogodilo se 150 saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe izgubile život, dok je u istom periodu sankcionisano 11.522 prekršaja, najviše kada je u pitanju prekoračenje brzine, dok je iz saobraćaja isključeno 403 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola i 45 vozača koji su upravljali voilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Foto: Filter media/Miloš Kosovac, zamenik komandira SP Kraljevo

Pored nažalost izgubljena dva života, teže i lakše je povređeno 98 lica. Takođe, u istom periodu od pet meseci, saobraćajna policija na području našeg grada evidentirala je 11.522 različita prekršaja. Najviše je bilo prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, čak 3.962 prekršaja, zatim upravljanja vozila pod dejstvom alkohola 403 prekršaja, i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 45 vozača, kaže Miloš Kosovac, zamenik komandira Saobraćajne policije Kraljevo.

-Još jednom apelujemo na sve vozače, da se uzdrže od upravljanja vozilom nakon konzumiranja alkohola i psihoaktivnih supstanci jer na taj način dovode kako sebe tako i druge učesnike u saobraćaju u opasnost, dodaje Kosovac.

Kosovac je na kraju dodao i da vozači u ovim vremenskim uslovima prilagode vožnju uslovima puta, a kako kreću odmori u uslovima pojačanog saobraćaja upućen je i apel vozačima za strpljenje, da se ponašaju odgovorno, da se uzdrže od nepotrebnih i opasnih preticanja, kao i da se pre kretanja na put dobro odmore, a u toku putovanja koriste što češće pauze.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.