Zavetnici Kraljevo: Skandalozno – gradonačelnik „popio“ preko milion dinara

Zbog sve češćih „ispada“ i kako je rečeno „suludih izjava“ gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića, nakon afere „losos“ kraljevački Zavetnici otišli su korak dalje, sa zahtevom da im se dostave informacije od javnog značaja i to na šta je u prethodnom periodu kabinet gradonačelnika trošio novac.

-Mi smo zaista mislili da će, kada  nam pristigne traženi materijal, biti u pitanju kancelarijski materijal, ili bilo šta potrebno za rad Gradske uprave, kabineta i sl. Na iznenađenje svih nas u Gradskom odboru koji smo pregledali ovaj materijal, odnosno sve fakture i račune, koje istina nismo dobili u zakonski predviđenom roku, ali smo ih ipak dobili, zatekli smo gotovo neprijatno iznenađenje – kabinet gradonačelnika najviše novca potrošio je na alkohol, tačno 1.107.688, 00 dinara, za razne rakije od kajsije, dunje itd, rekao je danas na konferenciji za medije Marko Petrović, član Izvršnog odbora Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu.

Foto: Filter media

Kako ističu kraljevački Zavetnici, pojedini lapsusi i afere uopšte nisu čudni, ako se uzmu u obzir vrtoglave cifre potrošene samo na alkohol.

Foto: Filter media (deo dokumentacije)
Foto: Filter media
Foto: Filter media

-Ono što mogu da kažem u ime naše stranke, u onom momentu kada budemo činili vlast u našem gradu, kada budemo rešavali pre svega probleme naših sugrađana, protiv ovakvih stvari ćemo se sigurno boriti. Evo uzeću za primer 2022. godinu, kako bi građanima bilo kristalno jasno o čemu je reč. Na pomenuti alkohol za kabinet gradonačenika potrošeno je preko 580.000 dinara. Samo u 2022. godini. U gradu gde je prosečna plata oko 50.000 dinara. Dakle, jedan prosečan Kraljevčanin mora da radi devet i po  meseci za ono što gradonačelnik „popije“ za godinu dana, naglašava Petrović.

Zbog ovakvih propusta kraljevački Zavetnici najavljuju da će svoju borbu nastaviti kao i pojedine kolege iz opozicije koje su imale hrabrosti da se „uhvate u koštac“ pored svih pritisaka i pretnji i  istraju u borbi protiv odnarođenog režima Predraga Terzića.

-Zbog toga ga pozivamo, kao i mnogo puta pre da raspiše vanredne izbore, da se na njima „odmeri snaga“ , odnosno da vidimo koga građani Kraljeva zaista žele. Nas koji nudimo politku rešenja ili Terzića, koji se gosti sa skupocenim jelima i pićima na račun svih nas, zaključio je Petrović.

Predstavnici Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu saglasni su u jednom, da je ovaj novac mogao da se potroši mnogo pametnije, da se ako ne izgrade, onda bar srede seoski putevi, đacima omoguće besplatni udžbenici, na toliko mnogo toga bitnog, jer kako zaključuju kraljevački Zavetnici, u gradu je tako mnogo problema, za koje nažalost čelnici grada na Ibru, nemaju sluha.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.