Zavetnici Kraljevo: Selo nas je odgajilo, puna podrška svakom srpskom seljaku

Već četiri dana za redom širom Srbije, poljoprivrednici protestnim vožnjama iskazuju nezadovoljstvo položajem u kome su se našli. Poljoprivrednici kraljevačkog, čačanskog i gružanskog kraja onemogućeni su da uđu u Kraljevo, jer im je policija blokirala put

Ovim povodom oglasili su se kraljevački Zavetnici, koji su na konferenciji za medije istakli da smo svi mi seljački sinovi, unuci i praunici. Srpsko selo nas je odgajilo, nahranilo, vaspitavalo i školovalo, sada mi moramo stati uz njih, kažu Zavetnici.

-Pružamo punu podršku svim poljoprivrednicima, svakom srpskom seljaku da istraju u svojoj borbi, kako bi mogli da žive dostojanstveno, od svog rada i truda kako je oduvek i bilo. Danas, u ovom trenutku moramo svi da pružimo bezrezervnu podršku ovim vrednim domaćinima, jer bez sela, nema ni države Srbije, kaže Ivan Damljanović, član Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu.

Na pitanje kako Zavetnici reaguju na, sada već četvorodnevnu blokadu ulaska i prolaska poljoprivrednih proizvođača kroz Kraljevo, koje i dalje sprečava policija, zbog kako je nezvanično rečeno uskih kraljevačkih ulica, Damljanović kaže:

-To je bruka i sramota, većina gradova u Srbiji u kojima su protesti dozvolila je poljoprivrednicima prolaz sa traktorima. U Kraljevu je došlo do presedana, ljudi su prinuđeni da blokiraju magistralu. Ako mi živimo od tih ljudi, ako oni nas hrane, ako žive da bi mi živeli, ko je taj ko će zabraniti poštenom domaćinu da prođe kroz Kraljevo. Lepo je rekao jedan od poljoprivrednika da je njegov deda za vreme Nemaca ušao u Kraljevo, a on danas u slobodi ne može. Najoštrije osuđujemo potez policije i postavljamo prosto pitanje – „Ko vam je to naredio“, mislim da je policija dužna da obavesti javnost, ko je zaustavio ovaj narod, dodaje Damljanović.

Podsećamo, od pre četiri dana nezadovoljni poljoprivrednici nakon neuspešnog sastanka sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, krenuli su u protestne vožnje. Poljoprivrednici kraljevačkog, čačanskog i gružanskog kraja u Kraljevu zaustavljeni su od strane policije na kružnom toku u Grdici, a kako kažu od svojih zahteva neće odustati, a za najnovija obećanja vlasti, nisu zainteresovani.

Poljoprivrednici su postavili barikade u okolini Kraljeva na četiri mesta, dve na Ibarskoj magistrali, kod kružnih tokova na ulazu u grad, u selu Samaila na starom putu za Čačak i jednu povremenu na ukrštanju sirčanskog puta i magistralnog koji spaja Kraljevo i Kragujevac.

O zahtevima poljoprivrednika i blokadi ulaska u Kraljevo možete čitati u ovom

TEKSTU

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.