Veliko interesovanje dece i omladine  za posetu savetovalištu za mlade

Veoma je važno mladima pružiti pomoć da se snađu u sredini u kojoj žive

Od kada je ponovo počelo da radi, u Savetovalištu za mlade Doma zdravlja Kraljevo aktivno se održavaju radionice savetodavnog i psihoterapijskog delovanja u cilju sprečavanja i otklanjanja psihičkih i adaptivnih poteškoća mladih odnosno upoznavanja mladih sa bitnim karakteristikama razvoja u periodu mladalaštva, teškoćama i problemima koji se javljaju u ovom periodu kao i sa načinima izbegavanja i savladavanja ovih teškoća.

Radionice su dostupne za učenike osnovnih i srednjih škola, a nedavno je jedna takva organizovana i za decu iz SOS Dečjeg sela.

Mladi imaju brojna interesovanja i žele da čuju odgovore na brojna pitanja, te je tako dr Zoran Joksimović, dermatolog, održao predavanje o nezi i higijeni kože lica i tela. Psihološkinje Ivana Bilibajkić i Jovana Anđelković održale su radionice o emocionalnom izražavanju i opismenjivanju i kontroli emocija, dok je o kontracepciji govorila vms Ivana Karavesović.

Veoma je važno mladima pružiti pomoć da se snađu u sredini u kojoj žive ( porodici, školi, radnoj sredini i društvu uopšte) zatim u njihovom uspešnijem ostvarivanju emocionalnih i socijalnih odnosa i sopstvenene individualnosti i samostalnosti. Njima je često potrebna pomoć u rešavanju konfliktnih situacija koje mogu da otežaju njihovo sazrevanje i njihovu ličnu, profesionalnu i socijalnu afirmaciju, kažu psihološkinje u kraljevačkom Savetovalištu za mlade.

Savetovalište je otvoreno svakog radnog dana od 12 do 14 časova i nalazi se na prvom spratu Službe za zdravstvenu zaštitu dece. Mladima je omogućeno da zakažu pregled kod pedijatra, ginekologa, psihologa i pedagoga.

Prema rasporedu, ponedeljkom radi pedijatar, utorkom pedagog, sredom ginekolog, četvrtkom psiholog, a petkom se odvijaju psihološke radionice i predavanja ili u savetovalištu ili u školama. Broj telefona je 0648056189.

Izvor: ZC “Studenica”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.