U čast heroja: Dve ulice u Kraljevu biće nazvane po braći Milić i Milošu Ćirkoviću

U naselju Voćareve livade ubuduće će, dve ulice nositi naziv po herojima koji su svoje živote dali u borbi za otadžbinu – Milošu Ćirkoviću i braći Milić

Izvor: Grad Kraljevo

Na inicijativu Udruženja građana „Pokret srce heroja“ jedna od pomenute dve ulice poneće ime po Milošu Ćirkoviću baš na onom mestu gde se grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u Ribnici.

Izvor: Grad Kraljevo

-Miloš Ćirković je junak i heroj dostojan večnog sećanja. Ovo je pozitivan primer, koji bi trebalo da slede sve lokalne samouprave u znak sećanja na naše heroje koji su svoje živote dali, da bi mi danas živeli u miru, rekao je Siniša Ivanović, predsednik UG „Pokret srce heroja“ i istakao da je prošlegodine održan i prvi Memorijalni turnir u malom fudbalu „Miloš Ćirković“, a da će ove godine na njemu učestvovati i ekipe iz Crne Gore i Republike Srpske.

Ilija Ćirković, brat heroja Miloša Ćirkovića, inače član „Pokreta srce heroja“ zahvalio je svima u svoje i ime svoje porodice, na realizaciji inicijative da jedna ulica u Kraljevu ponese ime njegovog brata.

Miloš Ćirković j podsetimo, ostao upamćen kao „Poslednji srpski vitez“  i kao jedini uniformisani pripadnik VS koji se nije povukao sa teritorije južne srpske pokrajine KiM, već je ostao da brani kućni prag u selu Belo Polje nadoma Peći. Pre nekoliko godina, u Kraljevu je u prisustvu brojnih građana i članova porodice Ćirković, održana projekcija filma „Vi idite ja neću“ , snimljen u sećanje na istinskog heroja.

Druga ulica u naselju Ribnica, poneće ime u čast braće Milić, a na inicijativu Udruženja veterana, organa bezbednosti i vojne policije Srbije.

Izvor: Grad Kraljevo

Majka braće Milić, odlikovana Sretenjskim ordenom prvog stepena, zahvalila je svim inicijatorima, koji su ulicu u Kraljevu nazvali po njenoj deci.

Braća Milić, blizanci Srđan I Boban, nastradali su te ratne 1999. Godine na Kosovu i Metohiji, odakle su rodom, u razmaku od samo deset dana. Porodica Milić se tada, sa najstarijim sinom Goran, trajno seli za Kraljevo nakon bombardovanja, a da tragedija bude „veća od veće“ od tuge za izgubljenom braćom, u maju 2000. godine, preminuo je najstariji, Goran.

Ulice u Ribnici obišli su predstavnici grada Kraljeva, podnosioci inicijativa i porodice heroja.

Iako ne postoji nijedan čin zahvalnosti, koji bi bio adekvatan herojstvima ovih mladih ljudi, ulice u Kraljevu će zauvek nositi njihova imena, kako ona nikada ne bi bila zaboravljena i pominjana sa najvećim pijetetom.

Izvor: Grad Kraljevo

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.