Sutra u Kraljevu – Karavan radosti i prijateljstva Sportske igre mladih

Karavan radosti i prijateljstva u organizaciji Dunav osiguranja Sportske igre mladih održaće se sutra, 23. maja na terenima pod obalom. U takmičenju u više disciplina, nadmetaće se dečaci i devojčice od prvog razreda osnovnih do prvog razreda srednjih škola.

Deca će se takmičiti u igri LINO između dve vatre, atletici u trci na 60m, 3×3, a igraće se i Coca-Cola kup za dečake i devojčice i turnir u malom fudbalu za dečake 2021. godište i mlađe. Za sve one koji se nisu prijavili a žele da učestvuju, mogu to učiniti preko sajta igremladih.rs

Kraljevo će istog dana biti domaćin i Regionalnog finala Mis turnira u odbojci, na kome se očekuje dolazak ekipa Priboja, Čačka, Arilja, Bajine Bašte i Nove Varoši.

Pobednici iz Kraljeva plasiraće se na Regionalno finale koje će u junu biti održano u Čačku.

Ovu već desetu sezonu Sportskih igara mladih prati slogan „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koji se realizuje sa generalni sponzorom Igrara u Srbiji Dunav osiguranjem.

Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportske igre mladih rekla je:

-Kada smo zajedno sa našim generalnim sponzorom, kompanijom Dunav osiguranje, u martu odlučili da pokrenemo ovu kampanju, nismo ni slutili kakav će ona imati odjek kod dece. Edukativni materijal je pripremljen i za učitelje, sudije, trenere, roditelje. Za decu smo, pored priče o značaju da svi podignemo svoj glas protiv nasilja, a koju se trudimo da prilagodimo njihovom uzrastu, pripremili i važne poruke. Poruke pišu i deca, one su različite, ali kada vidite rukopisom deteta napisano „Hoću da prestane nasilje!“, to je još jedan znak da je odluka o ovogodišnjem fokusu Igara bila prava.

Priliku da ostave poruke protiv vršnjačkog nasilja imaće i SIM-ovci iz našeg grada. Najkreativnije poruke na kraju ove desete sezone biće nagrađene.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.