„Srce heroja zauvek živi“ – junaci sa Košara opevani za nezaborav

U organizaciji Pokreta Srce heroja, sinoć je u Kraljevu održano najavljeno Guslarsko veče – „Srce heroja zauvek živi“, posvećeno junacima kapetanu Srđanu Košaninu iz Ušća i vojniku Predragu Bogosavljevići iz Medveđe, koji su živote položili na branik otadžbine

Pokret Srce heroja je kako je rečeno, negujući kult sećanja realizovao zajedno sa porodicama poginulih junaka, dobrovoljnu akciju snimanja pesme i izdavanja CD-a o životu i junaštvu dvojice heroja, kojima je bilo posvećeno veče u Domu Vojske u Kraljevu.

Izvor/Foto: Pokret Srce heroja

Premijerno je na guslarskoj večeri uz prisustvo porodica i prijatelja poginulih junaka, narodni guslar Veselin Dacić iz Kragujevca pevao o heroju kapetanu Srđanu Košaninu, a guslar Miljan Toković iz Medveđe o heroju Predsragu Bogosavljeviću iz ovog mesta.

Izvor/Foto: Pokret Srce heroja

-Zahvaljujemo se svim članovima i prijateljima koji su pomogli u dobrovoljnom prikupljanju sredstava i na taj način ugradili svoju dušu u pesme o našim herojima, rekao je predsednik Pokreta Srce heroja Kraljevo, Siniša Ivanović.

Izvor/Foto: Pokret Srce heroja

Prisutnima se na skupu obratio i narodni poslanik Strahinja Erac, koji je istakao ovom prilikom da će kao neko ko se svakodnevno bori da se glas srpskih Obilića čuje stalno i svuda, a gledajući sve one koji su se borili protiv NATO pakta, borce sa Košara i ostalih stratišta, to nastaviti da čini još bolje i jače, nastavljajući da insistira na nagomilanim problemima boraca.

Pravda za Slađana Trajkovića

Neposredno pre početka Guslarske večeri, na platou ispred Doma Vojske održan je skup podrške za Slađana Trajkovića, bivšeg policajca, koji je u decembru 2022. godine, uhapšen od strane tzv. kosovske policije, i nalazi se u pritvoru već gotovo šest meseci, za navodne ratne zločine.  Trajković se gotovo pola godine protivpravno, kako navode članovi porodice, nalazi u pritvoru u Podujevu. Porodica insistira da se Trajković brani sa slobode, jer mu je zdravstveno stanje ugroženo.

Izvor/Foto: Privatna arhiva

-Insistiramo da se istraga privede kraju, oni očigledno nemaju dokaze protiv njega pa uporno insistiraju na odlaganju. Njegov advokat, kako je istakla ćerka Slađana Trajkovića, Jelena nije upoznat sa tim dokle je stigao slučaj. Tužiteljka mu ne dozvoljava da učestvuje u istrazi niti u saslušanju svedoka. Na svako podnošenje žalbe u ovom slučaju, odnosno na rad tužiteljke, ne dobija nikakav odgovor, rečeno je sinoć nakon skupa podrške, koji je pratio transparent „Pravda za Slađana Trajkovića“.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.