Sednica Skupštine zakazana za sutra – Rasprava o bezbedonosnoj situaciji nakon tragedija koje su zadesile Srbiju

Na predloženom dnevnom redu naći će se i Predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.Ovaj predlog podneo je 61 poslanik

Posebna sednica Narodne skupštine sazvana je za sutra, a pred poslanicima će se naći nekoliko tačaka dnevnog reda. Sve tačke odnose se na raspravu o bezbedonosnoj situaciji u našoj zemlji, nakon dve nedelje od dva izdvojena masakra u Beogradu i Mladenovcu, u kojima je 18 mladih izgubilo život a desetine ranjeno.

Ovaj izveštaj podnela je Vlada Srbije.

Takođe, kako je najavljeno iz kabineta predsednika parlamenta, raspravljaće se i o izveštaju o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga od oktobra 2022.godine do kraja marta ove godine sa, kako je rečeno, posebnim osvrtom na izveštavanja u televizijskim programima o slučajevima nasilja. Ovaj izvešaj podneo je REM (Regulatorno telo za elektronske medije), sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.

Poslanici će na sutrašnjoj sednici raspravljati i o Predlogu odluke o obrazoanju Anketnog odbora radi utvrđivanja okolnosti i činjenica koje su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, i na teritoriji Mladenovca i Smedereva, kao i o utvrđivanju propusta u vršenju nadležnosti i odgovornosti nadležnih lica i predlaganje mera.

Podsetimo, nekoliko dana nakon tragedije, ministar prosvete Branko Ružić podneo je neopozivu ostavku, objašnjavaju je kao moralni čin, nakon strašne tragedije u kojoj su stradala deca. Deo poslanika, njih 61 sada traži i ostavku ministra Gašića.

Prenos posebne sednice Narodne skupštine, možete pratiti RTS2.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.