Od danas dostupna pedagoško-psihološka pomoć za decu i roditelje i u Kraljevu

Deca i roditelji koji osete potrebu za psihološkom pomoći, nakon tragičnih prošlonedeljenih događaja u Beogradu i Mladenovcu, od danas će moći da dobiju pedagoško-psihološku pomoć u Savetovalištu za mlade.

Izvor: Printscreen/Yt

-Tragedije koje su za nama, teraju nas iznova i iznova na preispitivanje da li smo dovoljno pažnje obraćali na decu, da li smo im posvetili dovoljno vremena i da li smo ih dovoljno slušali. Kako bi pomogli i deci i roditeljima, od danas će, pri Savetovalištu za mlade, biti otvoreno pedagoško-psihološko savetovalište,  da probamo na ovaj način da pomognemo deci koja osećaju potrebu da nekme nešto kažu, kaže dr Sonja Čelebić, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva u Kraljevu.

Savetovalište će raditi radnim danima u periodu od 12 do 14 časova, a dostupno je za učenike osnovnih i srednjih škola.

-Savetovalište je namenjeno i roditeljima koji nam se uvek mogu obratiti ukoliko primete promene u ponašanju kod svog deteta ali i ako ne primete, svakako da će im za svaku pomoć biti pružena adekvatna podrška stručnjaka uz prijatan razgovor, kaže dr Čelebić.

Savetovalište za mlade u okviru koga će funkcionisati pružanje pedagoško-psihološke pomoći deci i roditeljima nalazi se prvom spratu Slućžbe za zdravstvenu zaštitu dece, ulaz iz dvorišta.

Za psihološko-pedagošku podršku nije potrebno unapred zakazati termin.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.