Obeležen Svetski dan Crvenog krsta – Počela “Nedelja Crvenog krsta”

Svake godine na današnji dan, 8. maja obeležava se Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Sedmodnevnim aktivnostima, danas je otpočelo obeležavanje „Nedelje Crvenog krsta“ pod sloganom „Sve što činimo, činimo od srca“

Foto: Filter media

-Kampanja obeležavanja značajnog datuma i nedelje u našem kalendaru, ima za cilj da poveže ljude kroz jednostava dela humanosti ali i da podseti naše sugrađane da mogu svojim gestom, delom ili dobrom voljom učiniti svet kako humanijim tako i boljim mestom za život, rekao je dr Zoran Miljković, predsednik Crvenog krsta Kraljevo.

Foto: Filter media

 Ovaj dan dobra je prilika da se promoviše interakcija između radnika Crvenog krsta i sredina u kojima deluju, kako reaguju na krize, pomažu u inicijativi zajednice i pomažu svoje komšije, bilo kao volonteri CK ili profesionalci.

Foto: Filter media

-Ove godine želimo da se fokusiramo na ljude u našim zajednicama, volontere i zaposlene CK, koji skoro uvek prvi istupe i podrže one kojima je pomoć potrebna. Veoma je dobar osećaj učiniti da se drugi, osećaju dobro. Dobročinstvo, solidarnost, pažnja različite su reči za humanost i ljudskost, a današnji Svetski dan Crvenog krsta prilika je da učinimo dobro delo, rekao je dr Miljković.

Za „Nedelju Crvenog krsta“ kao i svake godine pripremljen je zanimljiv program, a da je ova nedelja ne samo humana već i lepa, pokazuje primer najmlađih Kraljevčana, iz Osnovne škole „Sveti Sava“ kojih je danas tačno 75, pristupilo Crvenom krstu.

Tokom nedelje, pored najznačajnije akcije Crvenog krsta – dobrovoljnog davanja krvi, koje se realizuje svake srede od 9 do 14 časova, biće obeležen i Nacionalni dan Dobrovoljnog davalaštva krvi, finale kviza „Šta znaš o Crvenom krstu“, a kao najlepši događaj i poseta porodilištu, gde će mamama koje su u “Nedelji Crvenog krsta” naš svet obogatile novim stanovnicima, biti uručena obaveštenja a nakon vremena oporavka i pokloni za najmlađe sugrađane, koji ni ove godine ne mogu biti uručeni dok su bebe u porodilištu, zbog zabrane poseta bolnici usled pandemije, koja je na snazi.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.