Nedelja Crvenog krsta – nagrade za male humanitarce

Ove godine Nedelja CK obeležava se pod sloganom “Sve što činimo, činimo od srca”

Foto: Filter media

U okviru Nedelje Crvenog krsta, danas je u Kraljevu u Klubu odbornika obeležen Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi uručenjem nagrada učenicima koji su učestvovali na nagradnom konkursu „Krv – život znači“.
Foto: Filter media

-Čestitam praznik svim dobrovoljnim davaocima krvi, svim članovima Crvenog krsta i svim Društvima za dobrovoljno davanje krvi iz Kraljeva. Ovom prilikom čestitam našim najmlađim sugrađanima koji su poslali preko 750 likovnih i literarnih radova, iz 21 osnovne i dve srednje škole iz Kraljeva, i da im poručim da su samim učestvovanjem na konkursu položili ispit humanosti, rekao je Mirko Virijević, potpredsednik Komisije DDK Kraljevo.

oto: Filter media

Nena Nikolić, učenica IV razreda Osnovne škole “IV kraljevački bataljon” poslala je svoj rad na zadatu temu, jer kako na je rekla, veoma je važno da svi daju krv jer je to za neke ljude jedina pomoć.

-Nacrtala sam drvo koje dobija krv i time sam dokazala da “Krv život znači”, kaže Nena.

Foto: Filter media

Jedna od dobitnica nagrade na likovnom konkursu je i Milica Mihajlović, koja je rekla da su joj inspiracija bila obolela deca.

-Mnogo bolesne dece su bili moja inspiracija za ovaj rad. Zahvaljujem se svima koji su odabrali moj rad i nagradili me drugim mestom, veoma sam ponosna, kaže Milica.

Foto: Filter media

Tokom čitave nedelje, nizom prigodnih manifestacija obeležava se “Nedelja crvenog krsta i Crvenog polumeseca”. Današnji dan – Nacionalni dan dobrovoljnog davalaštva krvi, veoma je značajan datum u kalendaru Crvenog krsta. Iako su se suočavali sa teškim godinama za nama, usled pandemije korona virusa, Crveni krst Kraljevo i u najtežim situacijama je bio uz naše sugrađane, onda kada je to najpotrebnije, onda kada “Krv život znači”.

U ime Redakcije portala Filter media, svim dobrovoljnim davaocima krvi čestitamo ovaj dan.

Podsećamo, svake srede u periodu od 9 do 14 časova svi zainteresovani građani, u prostorijama Crvenog krsta (ul. Cara Lazara 19), mogu dobrovoljno dati krv i tako pomoći na najhumaniji način onima kojima je pomoć neophodna.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.