MUP pozvao građane da od danas predaju neregistrovano oružje

Od danas pa sve do 8. juna moguće je predati neregistrovano oružje bez posledica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga od danas, 8. maja do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici.  

Jelena Lakićević, načelnik Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove, Ministarstva unutrašnjih poslova ističe da tokom ovog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja. 

-Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju, poručuje Lakićević i precizira da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su protivpravno držali. 

 -Ujedno Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade, ističe Lakićević.  

Oružje u nelegalnom posedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana, od 7 do 19 časova.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.