„Big Beng šou“ u Kraljevu – nesvakidašnji spoj nauke i zabave

Na platou ispred Narodnog muzeja u Kraljevu, u četvrtak 25. maja, od 20 časova biće priređen „Big beng šou“ autora Milana Popovića organizuje se u okviru izložbe „Iza objektivnosti / vizuelne metafore u nauci“

U jednoj vrsti naučnog šoua Milan Popović će izvesti atraktivne fizičke i hemijske eksperimente. Pored odlične zabave on ima i svoj edukativni karakter, pa će posetioci biti u prilici da nauče nešto novo i bolje razumeju svet koji nas okružuje. Uz pravi pirotehnički spektakla Milan će vam ispričati neke od najluđih naučnih priča! Kakva je veza između Munkovog „Vriska“ i najveće eksplozije koju pamti čovečanstvo? Šta je to u vezi vode, čega se plaše piloti, a u šta se uzdaju kaskaderi? Kako su incidenti doveli do otkrića nekih od najznačajnijih eksploziva u istoriji  i da li ste znali da se za bezbednost svojih misija NASA dugo oslanjala na obične metle? Vežite se, polećemo i brzinom zvuka prolećemo kroz mnoga eksplodirajuća otkrića!

Ko je Milan Popović?

Milan Popović se popularizacijom nauke uspešno bavi duže od 15 godina i glavni je koordinator Festivala nauke u Beogradu,  najvećeg događaja u ovoj oblasti u regionu. Njegovi šou programi izvođeni su više od 300 puta uključujući i nastupe u Južnoj Koreji, Kini, Bugarskoj i Italiji.

Organizatori poručuju da će se program, u slučaju lošeg vremena održati u Domu Vojske u istom terminu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.