Bez Maturskog plesa ove godine u Kraljevu

U danima tuge, kada se nevine žrtve još sahranjuju smatramo da nema mesta za ples, muziku i igru, poručili su danas članovi Organizacionog odbora ove manifestacije

Organizacioni odbor manifestacije Maturski ples doneo je odluku da se ove godine ova manifestacija u Krakjevu neće održati.

Iz pijeteta prema žrtvama koje su stradale u užasnoj tragediji u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ organizacioni odbor manifestacije odlučio je da se Matuski ples ove godine ne održi.

Juče je ugašen još jedan mladi život izgubljen u ovoj bezumnoj tragediji i bilo bi neprimereno da se samo tri dana kasnije održi manifestacija koja plesom slavi mladost.

Ubeđeni smo da će kraljevački maturanti i njihovi roditelji razumeti ovu odluku, uz nadu da se ovakav zločin nikada i nigde ne ponovi, stoji u saopštenju organizacionog odbora manifestacije „Maturski ples“.

O „Maturskom plesu“

Foto: Filter media/arhiva – “Maturski ples” u Kraljevu 2022. godine

Prvi put maturski ples održan je u Kraljevu 2005. godine, kada su maturski kadril – popularni valcer „četvorki“ po taktovima Johana Štrausa, zaigrali tadašnji maturanti i na taj način priključili se svojom evropskim vršnjacima. Od tada su se čak četiri puta upisali u Ginisovu knjigu rekorda, a iako ove godine neće biti među onima koji pokušavaju da se upišu na ovu listu, prelepa slika iz Kraljeva svakako će obići svet.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.