Zajednička izložba šesnaest autora iz Kraljeva u srcu Beograda

Izložba će biti otvorena do 18. aprila, u galeriji O3one na Dorćol Platz-u, ulica Dobračina 59

Izvor/Foto: O3one

U galeriji O3one otvorena je izložba koja spaja šesnaest autora iz Kraljeva pod nazivom “O3one Art Connect Kraljevo”. Cilj ove neobične izložbe u Galeriji O3one, pokušaj je da se izvrši decentralizacija umetnosti i prikaže kraljevačka savremena umetnosti u centru Beograda.

Izvor/Foto:O3one

Savremena umetnička scena spojila je šesnaest umetnika iz Kraljeva, u zajedničkoj izložbi radovima su se predstavili: Sanja Dimitrijević, Jelena Šalinić Terzić, Jovana Banjanac, Alisa Matović, Željko Radović, Jovan Đikić, Vladimir Ivanović, Katarina Gajović, Ljubinka Aksentijević, Natalija Tufegdžić, Andrija Lazić, Ana Ivanović, Svetlana Vuksanović, Miodrag Kojić Mine, Ivana Stajić i Bojan Milojević. 

Izvor/Foto: O3one

Boris Miljković naš filmski i televizijski reditelj o ovoj inspirativnoj je rekao:

 -Kao svež vazduh posle kiše, O3one pozdravlja umetnike Kraljeva! I to ne samo ove umetnike koji su nama ovde, odštampani u katalogu i prikazani na izložbi, nego sve umetnike, ljude koji misle, koji rade, koji stvaraju tamo, suočeni svakim danom sa pitanjima kojima se suočavamo svi koji radimo ovo što svi radimo – tako kako rade oni, žene i muškarci koji čine svoj grad glavnim gradom u svojim srcima, pa tako čine da Kraljevo bude danas glavni grad u Beogradu….. Provetravamo Beograd Kraljevom danas, a sutra Kragujevcem, Zrenjaninom ili Smederevom, da pokažemo i Beogradu i Kraljevu koliko su važni i koliko ne mogu jedan bez drugog.

O3one nije eksces, on zamiriše i nahrupi uvek posle kiše, posle svake kiše, osveži, donese, oraspoloži i ventilira. Bez nas svih zajedno, i kiše i oluje i pesme, u stvari nema ničega, zato čujmo i pogledajmo likovnu pesmu iz Kraljeva, u srcu beogradskog Dorćola.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.