Večeras na Trgu doček „srebrnih“ kraljevačkih košarkašica

Svečani doček za kraljevačke „malene“ počinje večeras (ponedeljak, 24. april) u 19 časova na Trgu srpskih ratnika

Foto: Filter media

ŽKK Kraljevo, popularne „malene“ donele su možda najznačajniju tutulu u naš grad, srebrnu medalju Prvenstava Srbije i na ovaj način postigle istorijski uspeh.

Kako smo imali priliku da pratimo, neporažene u prvom delu prvenstva, „srebrne košarkašice“ najviše vremena provele su na liderskoj poziciji. Međutim, u finalnoj utakmici savladala ih je Crvena Zvezda, rezultatom 67-61.

Tako je Crvena zvezda 34. put postala šampion države.

Bez obzira na sve, naše „malene“ raduju se vicešampionskom mestu, kao da je zlatno, pa se večeras  na Trgu u Kraljevu, tačno u 19 časova organizuje doček u čast ove istorijske titule.

Prijem  Gradskoj kući za vicešampionke ženske košarke

Gradonačelnik Kraljeva sa saradnicima primio je danas „srebrne košarkašice“, vicešampionke države u Gradskoj kući, ističući značaj ovog, za žensku košarku ogromnog uspeha.

Foto: Filter media

-Danas je veliki dan za sportsko Kraljevo. Naše košarkašice su iz godine u godinu nesumljivo sportski brend Kraljeva. U 2020. godini, u vreme pandemije, osvojile su Kup Srbije, a bile su i najjbolje u ligaškom delu sezone. Iako te godine nije bio prograšen šampion države, što je bila velika nepravda, ovde devojke nisu posustale, vredno su radile i donele srebro našem grad. Želim da se zahvalim svakoj igračici posebno, trenerima, stručnom štabu i predsedniku kluba u ime svih Kraljevčana, koji su verno pratili, u velikom broju svaku utakmicu naših devojaka. Hvala vam još jednom na ovom istorijskom uspehu, rekoa je gradonačelnik Predrag Terzić.

Kako je istakao Terzić, Grad će uvećati sredstva koja izdvaja za Ženski košarkaški kčub, a ovom prilikom pozvao je i lokalne privrednike da podrže ove devojke, jer njihov uspeh sigrno neće izostati.

-Ove devojke „ginu“ na terenu. Jedna drugu bodre, a samo tako požrtvovanim radom i borbom, uveren sam možemo da stignemo do titula, kako bi ih sledeće godine dočekali kao prvakinje Srbije, dodao je Terzić.

Foto: Filter media

-Nakon 23 godine koliko postoji ŽKK Kraljevo, zaista sam ponosan i pomišljam da li sam ikada sanjao da će se ovo desiti. Ove godine smo zasigurno potvrdili da smo veliki klub, i da nismo kao mnogi klubovi samo u prolazu. Zahvaljujem se još jednom svima, preponosam sam, rekao je Dragan Bajić, predsednik ŽKK Kraljevo.

U emotivnoj obraćanju, ne mogavši da zaustavi suze, košarkašica Ivana Brajković poručila je da ovo srebro sija kao zlato.

-Ponosna sam na svaku od ovih devojaka, svaka od njih je svoj način specifična, a bez ijedne ova slagalica ne bi bila potpuna, rekla je Brajković.

Iako ne zlato, pozdravimo večeras na Trgu srpskih ratnika „srebro, sjajnije od svakog zlata“ jer ove devojke zaslužuju doček šampionki, što one za nas Kraljevčane, i jesu.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.