Skandalima u „Leoniju“ nikad kraja – dali poklon radnicama pa isti naplatili

Iako se iz fabrike „Leoni“ gotovo svakodnevno u javnosti „provuče“ po neki novi skandal, poslednji u nizu izazvao je „burnu“ reakciju u javnosti. Naime, zaposlene u kraljevačkom „Leoniju“ za 8. mart – Dan žena dobile su poklon vaučere „LILLY“ drogerije, a nakon toga na isplatnom listiću za obračunski period za mart mesec, od plate im je oduzet taj isti poklon.

Reagujući na ovaj ni manje ni više skandal u fabrici „Leoni“ narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici, Strahinja Erac obratio se saopštenjem za javnost.

-Ovih dana posle nekoliko incidenata koji su se pojavljivali poslednjih meseci u fabrici Leoni u Kraljevu, ta kompanija je ponovo u centru skandala. Naime ovoga puta radnicama koje su dobile ,,poklon” vaučere za obeležavanje Dana žena 8. marta za LILLY drogeriju im je ni manje ni više odbijen od plate, što i stoji na listi obračuna zarade za mesec mart. Ovo je jedan svojevrstan presedan i situacija gde od jednog malog znaka pažnje koji na taj dan poslodavac treba da pokloni pripadnicama lepšeg i nežnijeg pola, došli smo do toga da su same sebe častile vaučerom. Postavlja se pitanje zašto baš ta drogerija? Izražavamo bojazan da je ovo još jedan u nizu ,,dilova’’ vladajuće većine, jer je poznato da je vlasnik pomenute drogerije bivši narodni poslanik Srpske napredne stranke.

Erac je podsetio i na sve benefite koje jedan strani investitor „uživa“ po svakom zaposlenom, ali i na subvencije koje domaća preduzeća nemaju.

-U Srbiji gde se kao jedna patriotska i državotvorna stranka borimo za normalne vrednosti i za jednaka prava bez izuzetka za svakog građanina i gde na dnevnom nivou ukazujemo na razne anomalije posle pregršt propusta do sada, ovo je jedan ponižavajući potez kompanije Leoni. Inače kompanija Leoni kao strani investitor ne posluje samo u Kraljevu, već i u drugim gradovima i kao strani investitor dobija subvencije za svakog zaposlenog, povlašćen status o kome srpski mali, srednji ili veliki preduzetnik/privrednik može samo da sanja da ima tako nešto ne samo u tuđoj, nego i u svojoj zemlji. Od takvog povlašćenog stanja ova odnarođena vlast je otišla i korak dalje u pripremi terena za ideju ,,Otvorenog Balkana’’. Trenutno je u pripremi zakon koji će, zamislite, poslodavci koji zaposle stranog drzavljanina ostvariti dodatne benefite.

Da li je to politika koja pruža šansu mladima? Da li je to poruka da treba svako zbog olakšica da zaposli nekog stranca ili našu decu, navodi Erac u saopštenju za javnost.

-Zbog ovakve politike i poruka koje država konstantno šalje, ne čudi da će sledećeg meseca kada zvanično kreće letnja sezona, na hiljade mladih otići na primorje i u druge zemlje u potrazi i željom da ostvari svoje snove, koje ne može ostvariti u svojoj zemlji, u zemlji svojih roditelja.

Politika Srpske stranke Zavetnici je apsolutna reforma, pomoć i podrška prema malim i srednjim preduzetnicima, kao i velikih naših privrednika, koji će imati mnogobrojne olakšice ukoliko zaposle određen broj pre svega mladih ljudi, jer i ti mladi su nečija deca.

– Želimo da zaustavimo odliv mozgova i da ova zemlja bude zemlja mogućnosti, a ne zemlja pakovanja kofera, suza i pozdrava na autobuskim i železnickim stanicama, kao i aerodromima. Grade puteve i pruge kako bi i ovo malo mladih moglo što pre da ode odavde, a naša poruka je upravo suprotna. Želimo da se svi vrate i svi zajedničkim snagama oporavimo i napravimo Srbiju boljim mestom za život i Srbiju koja pruža šansu za ostanak, život i rad, a ne Srbiju koja će da stavi pečat na granici i koja će vam poželeti srećan put, kaže Erac i dodaje:

-Ovom prilikom kao narodni poslanik iz grada u kome se ovo desilo pružam punu podršku svim radnicima Leonija, ali i svima onima koji rade u drugim fabrikama stranih investitora.

Kao narodni poslanik učiniću sve u institucionalnoj borbi na popravljanju statusa skoro pa obespravljenih radnika, kako se slične i gore stvari u budućnosti ne bi događale, navodi se u saopštenju narodnog poslanika Strahinje Erca.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.