Povećan broj saobraćajnih prekršaja u Kraljevu u odnosu na prethodnu godinu

Na području Kraljeva u martu mesecu tekuće godine, registrovano je 39 saobraćajnih nezgoda, na sreću bez nastradalih, dok su 23 osobe zadobile telesne povrede

U odnosu na isti period prošle godine beleži se manji porast broja prekršaja u saobraćaju, mereno u procentima za oko 13 odsto.

Foto: Filter media

-Budući da je bezbednost saobraćaja jedan od prioriteta saobraćajne policije u našem gradu, nastojimo da kroz, kako redovne tako i pojačane akcije kontrole saobraćaja, da akktivnosti maksimalno usmerimo na otkrivanje onih prekršaja koji se javljaju kao osnovni uzroci saobraćajnih nezgoda, kaže Ivan Vučetić, komandir Uprave saobraćajne policije.

Kako ističe Vučetić, u proteklom mesecu u Kraljevu je otkriveno je 2.405 prekršaja (u martu 2022. godine zabeleženo je 2.127 prekršaja). Najviše prekršaja vozači na području Kraljeva „prave“ prekoračenjem dozvoljne brzine kretanja, pa je tako  698 vozača sankcionisano zbog nepropisne brzine, 428 zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje, naglašava Vučetić.

Za period proteklog meseca, iz saobraćaja je isključeno 108 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 9 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

-Ovom prilikom uputio bih apel svim učesnicima u saobraćaju da se dosledno pridržavaju svih zakonskih odredbi kada je u pitanju bezbednost saobraćaja, da budu odgovorni prema sebi i drugim učesnicima, jer i najmanji trenutak nepažnje može dovesti do teških posledica, apelovao je Vučetić.

Iz Uprave saobraćajne policije u Kraljevu posebno su skrenuli pažnju učesnicima u saobraćaju da se strogo pridržavaju dozvoljene brzine kretanja vozila, koje je i jedan od osnovnih uzroka nastanka saobraćajnih nezgoda, ali i da obavezno vezuju sigurnosne pojaseve, kako vozači tako i svi putnici u vozilu, da koriste dečija sedišta u vožnji, da ne upravljaju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kako bi se pridržavanjem svih propisa potpuno smanjio rizik od saobraćajnih nezgoda.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.