Pokret socijalista održao Prvomajsku akademiju u Kraljevu

Prvi maj – dan stranke Pokreta socijalista, obeležava se svake godine od osnivanja ove partije 2008. godine. Ovogodišnja Prvomajska akademija održana je u Multumedijalnom centru „Kvart“ u Kraljevu.

Foto: Filter media

-Na ovaj dan pre 15 godina, nakon trgovine SPS-a i Demokratske stranke, Aleksandar Vulin je, nakon što mu je odbijena lista za Parlamentarne izbore, na prvomajskom uranku spalio sve potpise, rešio da osnuje i formira Pokret socijalista, kakav i danas postoji, rekao je Bojan Torbica, potpredsednik Pokreta socijalista Srbije i narodni poslanik.

Foto: Filter media

Kako ističe Torbica, ovaj dan se od tada svake godine obeležava kao simbol borbe levičara, simbol borbe radničkog pokreta. U Kraljevu su danas ugostili bratsku partiju – Socijalističku partiju Republike Srpske, jer od danas, ističu socijalisti ova partija kreće sa svojom političkom kampanjom – „Stvaramo srpski svet“.

-Svaka politička generacija ima neki svoj cilj. Naš osnivač Aleksandar Vulin još pre dve godine je zacrtao da je naš politički cilj, odnosno cilj Pokreta socijalista, a mislimo i građana Srbije, formiranje „Srpskog sveta“. To bi značilo da se svi Srbi,  okupe i ujedine a da Beograd, kao centar brine o svim Srbima ma gde se oni nalazili, kaže Torbica.

Kako je rečeno na današnjoj Prvomajskoj akademiji, Srbi su imali puno prilika tokom istorije ali su uvek bili razjedinjeni, nikada jedinstveni uvek žrtvujući svoje političke programe zarad bratsva i jedinstva i nekih drugih ciljeva.

Foto: Filter media

-Mislimo da više nema žrtvovanja, ciljeva i političkih interesa srpskog naroda. Svi moramo konačno da se ujedinimo. „Srpski svet“ predstavlja branu stvaranja Velike Albanije, predstavlja garant očuvanja Kosova u sastavu RS, ali i garant očuvanju Republike Srpske, naglašava Torbica.

O francusko – nemačkom planu

Stav Pokreta socijalista kada je u pitanju francusko-nemački plan o Kosovu i Metohiji jeste da je potrebno mnogo razgovarati.

-Sve je bolje od ratovanja i od toga da naš narod gine. Kako je rekao Aleksandar Vučić predsednik Srbije, koji ima našu punu podršku, crvene linije nikada nećemo preći, nema priznanja nezavisnosti Kosova, nema dozvole i podrške za ulazak Kosova u Ujedinjene nacije. Kosovo mora ostati u okviru Republike Srbije. Bez obzira što imamo potpuno opremljenu i daleko jaču vojsku nego te 1999, godine, nemamo više dece koja će život žrtvovati za slobodu, vreme je da radimo i stvaramo a ne ratujemo, zaključio je Torbica.

Nakon Prvomajske akademije, Pokret socijalista odžaće i sednicu Glavnog odbora na kojoj će biti reči o daljem delovanju ove političke partije.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.