Nečuveno! U Kraljevu mesne zajednice ne postoje, vode ih poverenici SNS-a

U septembru 2020. godine, bio je poslednji zakonski rok za održavanje izbora  za predsednike mesnih zajednica na kraljevačkoj teritoriji. Ne samo da nisu održani gotovo tri godine od krajnjeg roka za iste, već se na čelima mesnih zajednica nalaze isključivo poverenici Srpske napredne stranke, rečeno je danas na konferenciji za medije kraljevačkih Zavetnika

-Mnogobrojni su problemi, kako u selima tako i u prigradskim naseljima. Sadašnji rukovodioci tih mesnih zajednica nisu ni u mandatu, niti u tehničkom smislu spremni da rešavaju tekuće probleme. Građani se u pojedinim mesnim zajednicama bore sa problemom kanalizacije, putne infrastrukture, gradskim i prigradskim prevozom, a neizostavni su i problemi poljoprivrednika na seoskim područjima, kaže Marko Petrović, član Izvršnog odbora Srpske stranke Zavetnici.

Kako navodi Petrović, slobodno se može reći da u Kraljevu mesne zajednice ne postoje. Ono što je evidentno da postoji, jesu samo i isključivo poverenici SNS –a, naveo je on i podsetio građane na boravak predsednika države protekle nedelje u Kraljevu.

-Koji je to skup i šta je to bilo, ostalo je nerazjašnjeno. Da li je to bila poseta predsednika Srbije Kraljevu, da li je bio miting Srpske napredne stranke, ili je pak to bio jedan od prvih mitinga nekog novog Udruženja koje pravi Vučić, pitaju se kraljevački Zavetnici.

Kako navode predstavnici Srpske stranke Zavetnici, u protekloj kampanji slogan SNS-a bio je „Za našu decu“, sada je na redu drugi „Srbija sanja i ostvaruje snove“.

-Tačno je, pojedini ostvaruju snove, ali to su isključivo deca čelnika gradova, opština i deca onih ljudi koji su na talasu ove vlasti postali ministri, državni sekretari ili se nalaze na sličnim „bitnim“ funkcijama. Deca običnih građana, da bi ostvarili svoje snove, morali su da spakju kofere i da odu daleko od Srbije, dodaje Petrović.

Predstavnici Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu još jednom su pozvali gradsko rukovodstvo da što pre raspišu izbore za mesne zajednice, kako bi iste počele da funkcionišu, podsetivši ih da Kraljevo nije samo „krug dvojke“ i Čika Ljubina ulica, već da postoje brojna mesta, kako seoska područja tako i prigradska naselja.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.