Komemoracija Nebojši Simoviću – Poslednji pozdrav načelniku Raškog okruga

U Svečanoj Sali Gradske uprave Kraljevo danas je održana komemoracija povodom smrti načelnika Raškog upravnog okruga, Nebojše Simovića.

Foto: Filter media

Komemoraciji su prisustvovali ministar Državne uprave i lokalne samouprave, Aleksandar Martinović, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i podpredsednica SNS-a Kraljevo, Maja Mačužić Puzić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, Darko Glišić, lokalni čelnici, stranačke kolege i prijatelji i građani Kraljeva, koji su pre početka komemoraciji imali priliku da se upišu u knjigu žalosti, izloženu u holu Gradske uprave.

U emotivnim govorima, oprostili su se od dugogodišnjeg predsednika kraljevačkih „naprednjaka“ , saborca, druga, prijatelja i kolege.

-Održala sam mnogo govora do sada, ali ovaj mi je najteži u životu.Čovek sa mnogo vrlina, dostojan poštovanja i divljenja. Njegovi najbliži mogu biti ponosni što su imali takvog oca, supruga i dedu, a mi ostali možemo biti ponosni što smo imali najboljeg predsednika, dobrog i odanog druga, kolegu. Komšiju. Dragi šefe, saborče, prijatelju, brate, pripala mi je čast da te baš ja danas ispratim. E postoji dovoljno adekvatnih reči kojima se može opisati zahvalnost, tuga i praznina koja ostaje iza tebe, rekla je ovom prilikom Mačužić Puzić.

Foto: Filter media

-Mi u Vladi izgubili smo Nebojšinom smrću jednog vrednog, pametnog, preduzmljivog načelnika Upravnog okruga, čoveka koji je bio prepun dobrih ideja, a neke od njih je saopštio i na sastanku koji smo imali pre samo dva meseca u Ministarstvu. Njegovoj porodici ali i svim Kraljevčanima i stanovnicima Raškog okruga želim dobro zdravlje i da našeg Nebojšu nikad ne zaboravimo jer je to najmanje što možemo da učinimo, rekao je ministar Martinović u svoje i ime Vlade Srbije.

Foto: Filter media

-Porodica je ovom tragičnom smrću izgubila svoj ponos i oslonac, a mi prijatelja koji je uvek bio tu za nas. Žao mi je što se pre samo mesec dana na skupu u Kraljevu, kako to uvek činimo kada se vidimo, nismo bratski zagrlili, rekao je kroz suze na komemorativnoj sednici Darko Glišić, koji se ovom prilikom od Simoviča oprostio i u ime predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Foto: Filter media

-Nebojša Simović je bio dobar čovek. Čovek koji je godinama brižljivo radio na svim prethodnim radnim mestima, kao preduzetnik i kao jedan od osnivača tada, opzicione Srpske napredne stranke. Naša saradnja je nastavljena kada sam ja kao gradonačelnik a on načelnik Raškog okruga zajedničkim snagama radili na poboljšanju uslova života u ovom gradu. On je uvek bio tu za sve nas, za sve ljude da nas primi, porazgovara i da pronađemo rešenje za sve. Tako ćemo ga svi pamtiti, istakao je gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić.

Nebojša Simović sahranjen je danas u 13 časova na Novom groblju u Kraljevu.

Podsećamo, načelnik Raškog upravnog okruga pre dva dana u svom stanu pronađen je mrtav.

Nebojša Simović je rođen 25.07.1962. godine u Prištini.

Osnovnu i srednju školu završio u mestu rođenja. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Prištini. Oženjen, otac troje dece.

Simović je od 1986. do 1994. godine radio je kao radnik, zatim šef Službe, a potom i direktor DP “SIGURNOST” iz Beograda.

Od 1994. do 2004. godine radio u MUP – Sekretarijat u Kraljevu, kao inspektor za suzbijanje privrednog kriminala.

Od 2002. godine je vlasnik i direktor preduzeća DOO „METAL SISTEM“ – Cvetke i suvlasnik preduzeća „MSV INVESTING“ Kraljevo.

Rešenjem Vlade Republike Srbije 24 broj 119-14334/2014, od 14. novembra 2014. godine postavljen na mesto načelnika Raškog upravnog okruga sa sedištem u Kraljevu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.