Festival umetničkog stvaralaštva za decu i mlade „Mali svet“

Kraljevačko pozorište u periodu od 8. oo 14. maja organizuje prvi Festival umetnosti za decu i mlade „Mali svet“

Ovaj zanimljivi festival organizuje se u sećanje na Ružicu Stepanović-Aleksić, koja je sedamdsetih godina prošlog veka osnovala i duže od decenije vodila Pionirsko pozorište – prvo dečije pozorište u Kraljevu.

-Njeno ime postalo je sinonim za ljubav prema malim glumcima, a naša kuća će festivalskim priznanjem „ KRALjEVSKA RUŽICA“ pokušati da sačuva uspomenu na glumicu, rediteljku i dramsku spisateljicu, koja je najveći deo svog života posvetila borbi za pravo svakog deteta na blagotvornu lepotu umetničkog stvaralaštva, poručuju iz Kraljevačkog pozorišta.

Gosti „Malog sveta“ biće po prvi put Pozorište „Boško Buha“ iz Beograda, glumci Narodnog pozorišta Leskovac, Malo pozorište „Duško Radović“ iz Beograda, Pozorište „Puž“ i Beograda, kao i glumci Kruševačkog pozorišta.

Takođe, gosti Festivala biće i dečiji pesnici, muzičari, zabavljači i animatori koji će, nadaju se oranizatori Festivala, ozariti dečija lica  razbuktati njihovu maštu.

Ovaj Festival imaće i posebnu misiju.

-Sledeću misiju Tetka Ružice, koja je sa svojim malim glumcima odlazila u pohode đacima pešacima, deci bez roditelja, starima i bolesnima – kako bi i oni učestvovali u lepoti i radosti pozorišnog stvaralaštva – predstave i programi Festivala odvijaće se u centru grada, ali i u mnogim mestima naše opštine – u školama i domovima kulture u: Ratini, Studenici, Roćevićima, Obrvi, Vitkovcu, poručeno je iz Kraljevačkog pozorišta.

Generalni pokrovitelj festivala „MALI SVET“ je Grad Kraljevo, dok su partneri projekta Ministarstvo prosvete Republike Srbije – Školska uprava grada Kraljeva i Osnovna škola „Četvrti kraljevački bataljon“ Kraljevo.

Ulaznice za predstave već su u prodaji na biletarnici Kraljevačkog pozorišta.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.