Zavetnici, Novi DSS, POKS i Dveri: Ne smemo NIKADA da se odreknemo naših kosovskih junaka

Da li su ovi ljudi kojima danas, kao i svakog 24. marta odajemo počast, uzalud dali svoje živote? Srpsku ratnu zastavu koju drži naš „Milutin“ a koja nikad nije pala u neprijateljske ruke, danas smo u miru bacili u blato i zgazili

Foto: Filter media

Simbolično, u 12 i 44 časova – pozivajući se na ovaj način na rezoluciju 1244, a koju je usvojio Savet bezbednosti UN , 10. juna 1999, godine, sa jasnim ciljem političkog rešenja krize na KiM, očuvanja međunarodnog mira, bezbednosti i osiguravanjem slobodnog povratka izbeglih i raseljenih na svoja ognjišta, predstavnici kraljevačkih odbora četiri ujedinjene državotvorne opozicione stranke, poslali su poruku – NE KAPITULACIJI.

Foto: Filter media/Ivan Damljanović-Srpska stranka Zavetnici

-Nažalost, Aleksandar Vučić i njegova vlast sve su pogazili i bacili nas kao narod na kolena, potpisujući francusko-nemački plan, koji je ništa drugo do izdaja. Mi ne pristajemo na to, ne priznajemo nikakve ultimatume. Naša borba je krenula, nas niko ne može zaustaviti, Srbiju niko ne može zaustaviti, to je naša poruka sa ovog, za nas Kraljevčane, svetog mesta na današnji dan, kaže Ivan Damljanović ispred Srpske stranke Zavetnici Kraljevo.

Da li prihvatanje francusko-nemačkog plana dovodi do abolicije NATO pakta za sve one zločine koji su počinjeni prema našoj zemlji i našim građanima, pitaju se predstavnici gradskih odbora Zavetnika, Nove demokratske stranke Srbije, POKS-a i Dveri u Kraljevu.

Foto: Filter media/ Vladimir Bogavac-Novi DSS

-Hoćemo li mi Kraljevčani u budućnosti moći mirne savesti da prolazimo pored ovog spomen obeležja i pored našeg „Milutina“ kome smo obrukali i šajkaču i opanak, tako što smo se odrekli naših kosovskih junaka?  Pozivam ovom prilikom sve rodoljube da se priključe našem protivljenju prihvatanja francusko-nemačkog plana jer ćemo jedino tako uspet da izbegnemo pečat večne sramote i pred precima i pred potomcima, kaže Vladimir Bogavac ispred kraljevačkog odbora Nove demokratske stranke Srbije.

Foto: Filter media/Aleksa Lukić- POKS

-U ovim teškim danima za Srbiju u kojima se sećamo i odajemo počast junacima koji su život dali za ovu zemlju, postavlja se pitanje da li smo mi danas dostojni Kosova, imajući u vidu da nas vode oni koji rade suprotno od onog što je potrebno kako bi KiM ostao u našim granicama, kaže Aleksa Lukić ispred kraljevačkog POKS-a.

Predstavnici ove četiri stranke nakon polaganja venaca na spomenik palim borcima na Trgu Jovana Sarića u Kraljevu, još jednom su pozvali sve građane kako Kraljeva tako i cele Srbije da im se pridruže u očuvanju svete srpske teritorije, jasno i glano šaljući poruku vladajućem režimu NE KAPITULACIJI, NE ULTIMATUMU!

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.