Za četiri dana pojačane kontrole na hiljade saobraćajnih prekršaja

Najviše kazni zbog prekoračenja brzine, vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a bilo je i onih koji i dalje ne koriste sigurnosne pojaseve

Izvor: Biro Mup

Policijski službenici saobraćajne policije tokom četvorodnevne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena na teritoriji čitave zemlje isključili su iz saobraćaja 1.235 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Akcija je sprovedena uz aktivno učešće policijskih službenika Uprave saobraćajne policije u Direkciji policije i policijskih službenika saobraćajne policije iz područnih policijskih uprava, a korišćeno je 365 radarskih uređaja za kontrolu brzine, 50 droga testova i više od 1.000 alkometara.

Izvor: Biro MUP

Čak 192 vozača zadržana su na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Takođe, zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 5.666 vozača, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.709, a zbog nepropisnog prevoženja dece 120 učesnika u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se direktno ugrožava bezbednost saobraćaja.

Izvor: Biro/MUP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.