Vučević: Dalji razvoj aerodroma „Morava“ od interesa i za građane i vojsku

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je pitanje daljeg razvoja aerodroma “Morava” (Lađevci) kod Kraljeva od interesa i za civilni sektor i za Vojsku Srbije i da će na tome raditi zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministar Vučević je juče tokom boravka u Kraljevu obišao pripadnike 98. Vazduhoplovne brigade na vojnom aerodromu „Morava“ i drugu brigadu Kopnene vojske u kasarni „Ribnica“.

-Naglasio bih da ćemo pitanje daljeg razvoja aerodroma ‘Morava’ koji je od interesa i za civilni sektor, ali i za Vojsku Srbije raditi zajednički sa ministarstvom koje resorno vodi ministar Goran Vesić i spreman sam da veoma brzo dođem sa ministrom Vesićem opet u posetu Kraljevu, rekao je Vučević, a prenelo ministarstvo u saopštenju.

Tokom posete 98. Vazduhoplovnoj brigadi, prikazan je deo letačke obuke, a zatim obišao i novi hangar, čija je izgradnja u toku.

U kasarni „Ribnica“ ministar je obišao spomen sobu Druge brigade Kopnene vojske, a zatim prisustvovao prikazu dela novog i modernizovanog naoružanja. Vučević je najavio i da će Ministarstvo odbrane nastaviti opremanje ove brigade savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme.

Izvor: Druga brigada Kopnene vojske
Izvor: Druga brigada Kopnene vojske

Izvor: Ministarstvo odbrane

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.