Verskim zajednicama 20 miliona dinara od Grada

Eparhija žička dobiće 19, 5 miliona dinara dok će za finansiranje i sufinansiranje na verskim radova objektima Rimokatolička crkva dobiti pola miliona dinara

Na poslednjoj sednici Gradskog veća na dnevnom redu našla se i tačka koja se odnosi na finansiranje i sufinansiranje izgradnje ili obnove verskih objekata na području Kraljeva. Većnici su usvojili ovu Odluku, u kojoj stoji da je u 2023. godini za ovu namenu planirano 20 miliona dinara.

Što se tiče planiranih 19, 5 miliona dinara za „Izgradnju i obnovu crkava i verskih objekata u Eparhiji žičkoj“ obuhvatiće radove na 15 hramova koji se nalaze na kraljevačkoj teritoriji. Jedan projekat je bio nepotpun, za crkvu u Godačici, pa će se ako opredeljenih 19,5 miliona utrošiti na preostalih 14 crkava.

Rimokatoličkoj župi Svetog Mihaela Arkanđela, pripašće 500.000 dinara.

Kako je novac raspoređen?

Po tri miliona dinara (od ukupno 19,5) dobiće po dve crkve na seoskom području i to – za izgradnju Hrama sa parohijskim domom i krstionicom u Adranima i za izgradnju crkve sa zvonikom i objektom za paljenje sveća u Ušću.

Za završne radove sale u porti crkve u Vitkovcu opredeljeno je dva miliona dinara, dok je po milion i po opredeljeno za rekonstrukciju konaka u manastiru Voljavča, za izgradnju temelja Hrama Svetih apostola Petra i Pavla u manastiru Zgodačici, kao i za završne radove na zvoniku Hrama Svetog Save u Kraljevu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.