Uhapšeni Kraljevčani zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i sedamdesetogodišnji muškarac, faktički odgovorno lice PD „Srna“

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su Z. Đ. (1952), odgovorno lice PD „Srna“ doo iz Kraljeva, i D. S. (1959), odgovorno lice ogranka „Kopaonik“ ad u Kraljevu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da su sedamdesetogodišnjak i Z. Đ., od 2016. do 2019. godine, u više navrata, nabavljali robu od firme „Kopaonik“, koju su odmah nakon isporuke prodavali po ceni za koja je bila za ukupno 7.220.951 dinar niža od nabavne cene te iste robe u „Kopaonik“ ad.

Oni se terete da su novac stečen na taj način iskoristili za delimično izmirivanje dugovanja prema „Kopaonik“ ad, dok su deo novca u iznosu od 5.400.300 dinara neosnovano podigli sa računa PD „Srna“ i potrošili za lične potrebe.

D. S., odgovorno lice „Kopaonik“ ad, tereti se da je dogovorio da ta firma na odloženo plaćanje prodaje robu iz svog asortimana PD „Srna“, dok sa tim preduzećem nije zaključio ugovor, zbog čega nije bio utvrđen kreditni limit za kupca PD „Srna“, a koji predstavlja vrednost robe koju kupac može uzeti na odloženo plaćanje.

D. S. je, kako se sumnja, tokom 2019. godine, u više navrata, firmi „Srna“ prodao robu u vrednosti od 15.443.416 dinara koja nije isplaćena, i na taj način za isti iznos oštećeno je preduzeće „Kopaonik“.

 Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.