„NE KAPITULACIJI“ – Tribina četiri stranke državotvorne opozicije u Kraljevu

Četiri stranke državotvorne opozicije ( Srpska stranka Zavetnici,Srpski pokret Dveri, Nova demokratska stranka Srbije i Pokret obnove kraljevine Srbije), nedeljama unazad širom Srbije organizuju tribine pod nazivom „NE KAPITULACIJI“, a koja se odnosi na francusko-nemački predlog

Tribina pod nazivom „Ne kapitulaciji“ održaće se u Kraljevu, u nedelju 5. marta u 14 časova sali Bioskopa „Kvart“. Tribinu organizuju četiri stranke državotvorne parlamentarne opozicije, koji u na današnjoj konferenciji za medije pozvali sve sugrađane da dođu i čuju pravu istinu o francusko-nemačkom predlogu.

Foto: Privatna arhiva

-U odnosu na naš odgovor prema problemu oko KiM, o nama će suditi i preci i potomci. Došao je trenutak da se mi, ovovremeni Srbi opredelimo, jesmo li za slobodu zlatnu ili za ropstvo, jesmo li za veru ili večeru, istakao je na današnjoj konferenciji za medije, Vladimir Bogavac, ispred Koalicije „NADA“.

-Ovakvi skupovi koji se održavaju širom Srbije, a u nedelju i u našem gradu, prilika su da svi građani mogu da čuju onu drugu stranu, koju ne mogu da čuju na republičkim medijima, jer predstavnici, narodni poslanici i lideri ove četiri političke opcije su zabranjeni i njihov glas može da se čuje jedino na skupovima koje organizujemo, kaže Marko Petrović, član Izvršnog odbora Srpske stranke Zavetnici.

Glavna poruka celokupnog delovanja ovih političkih opcija, kako se danas moglo čuti na konferenciji za medije u Kraljevu, jeste da se oni ne bore protiv nečega, već za nešto. Kako su istakli predstavnici ovih stranaka, bore se i boriće se isključivo za Srbiju, za naše Kosovo i Metohiju, kao i za sve ljude ove zemlje, što i je i jedini cilj ovakvih skupova.

-Bez obzira na izvesne ideološke i političke razlike koje naše političke opcije imaju, postoji i pitanje koje je pitanje iznad svih pitanja i o kome niko, kome je Srbija na prvom mestu, ne bi mogao da ima razlike. To je pitanje Kosova i Metohije, pitanje ultimatuma koji se pred Srbiju postavlja i na žalost onih koji trenutno ovom državom rukovode, da pred takvim pritiscima popuste. Da nas potomci ne bi pitali šta smo radili, naše političke opcije su se ujedinile da bez obzira na razlike, kažu odlučno – ne kapitulaciji, kaže Dragan Vesović ispred kraljevačkog Pokreta „Dveri“

Na tribini, Kraljevčanima će se obratiti lideri ovih političkih partija, Milica Đurđević Stamenkovski, Miloš Jovanović, Boško Obradović i Vojislav Mihailović. Pored njih  govoriće i nekoliko profesora i političkih analitičara.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.