Ministar sporta posetio Kraljevo, Ušće i Studenicu

Ministar Gajić posetio je kraljevački kraj kako bi se uverio u stanje sa infrastrukturom, organizacijom sporta ali i sa uslovima u pogledu fizičkog vaspitanja, sporta i rekreacije

Foto: Vladimir Vasić

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, sa državnim sekretarom Markom Kešeljem i posebnim savetnikom Dejanom Bojovićem, posetio je Grad Kraljevo. Ministar je, sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem, pomoćnikom gradonačelnika za sport Milošem Simovićem i rukovodiocem Školske uprave Kraljevo Bojanom Marinković, obišao osnovne škole „Milun Ivanović“ u Ušću i „Stefan Nemanja“ u Studenici, kojima je Ministarstvo doniralo sportsku opremu i rekvizite – odbojkaške, košarkaške, rukometne i fudbalske lopte, golove za rukomet sa mrežama, staklene table i zglobne obruče za košarku.

Foto: Vladimir Vasić

-Veoma sam zadovoljan stanjem objekta u Ušću. Hala je zaista u jako dobrom stanju, održava se i prepuna je sportskih sadržaja. Donirali smo i školi u Ušću i školi u Studenici rekvizite, lopte, golove, koševe, odbojkaške mreže. U Studenici su napravljeni tereni na otvorenom i zaista postoje svi uslovi za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i za rad školskih i klupskih sekcija. Tereni pod obalom – mislim da su jedinstven prostor u Srbiji, bar koliko je meni poznato, da ovako na jednom mestu postoji jedan sportski centar i tereni na otvorenom koji su zaista, iako se vidi da se još radi, u fenomenalnom stanju, istakao je Gajić nakon obilaska škola u Ušću i Studenici, kao i sportskih sadržaja pod obalom u Kraljevu.

Foto: Vladimir Vasić

Predsednik Sportskog saveza Kraljevo Aleksandar Daišević istakao je da Kraljevo ima čime da se pohvali kada je u pitanju sportska infrastruktura ali i da svakako ima tema za razgovor jer „grad Kraljevo nje završio priču kada je sportska infrastruktura u pitanju“.

Foto: Vladimir Vasić

-U gradu na Ibru od 2015. traje konstantan napredak na izgradnji sportske infrastrukture, počev od nove sportske dvorane, rekonstrukcije atletskog stadiona, velikog broja dečjih igrališta na prostoru celog grada, do potpune rekonstrukcije terena pod obalom, koji su ovom delu grada, ali i gradu u celini, dali jednu potpuno drugačiju sliku i mogućnost da možemo se pohvalimo jer ovo u Srbiji ima zaista mali broj gradova, istakao je Daišević i dodao da ipak „grad Kraljevo nije završio priču kada je sportska infrastruktura u pitanju“

-Nedostaje nam zimski bazen, fudbalski stadion… želimo da sve te stvari u narednom periodu, u godinama koje dolaze, ovaj grad dobije zarad pokolenja i dece koja će i na ovim terenima izrastati u buduće olimpijske šampione, zaključio je Daišević.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je istakao da je Zoran Gajić i u prethodnom periodu, kada nije bio ministar sporta, kao predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, usko sarađivao sa gradom Kraljevom.

Foto: Vladimir Vasić

-Zajedno smo organizovali Ligu nacija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji u našem gradu, a sarađivali smo i na drugim veoma značajnim projektima, podsetio je gradonačelnik i dodao:

-Uz pomoć Ministarstva omladine i sporta u prethodnom sazivu Vlade Republike Srbije, rekonstruisali smo terene za odbojku, košarku i fudbal pod obalom, a dobili smo i sredstva za izgradnju tri teretane na otvorenom – jedne koja se nalazi pod obalom, druge na Beranovcu i treće u Borićima. Uveren sam da ćemo u budućnosti uspeti da zajedno sa Ministarstvom sporta realizujemo i druge projekte, a sigurno je da kraljevački sportisti to zaslužuju.

Ministar je apelovao na sve trenere, na sve ljude koji se bave fizičkim vežbanjem, koji rade u sistemu sporta, i profesore i nastavnike fizičkog vaspitanja, da što više svojih sadržaja – treninga, časova, nastave – održe na otvorenom jer, kako je istakao „ovde su zaista fenomenalni uslovi za sportske igre, atletiku i za sitne sadržaje“. On je, ukazujući na evidentne klimatske promene, naglasio da ovi tereni najmanje osam meseci godišnje mogu da se koriste bez ikakvih problema, što je mnogo korisnije od zatvorenih prostora.

Izvor: Grad Kraljevo

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.