Kraljevo: Privremeno zatvoren azil za pse

Veterinarska inspekcija naložila je JKP „Čistoća“ da prihvatilište (azil) za pse privremeno zatvori, zbog kako je rečeno, popunjenih kapaciteta i loših uslova

-Svi kapaciteti prihvatilišta su popunjeni i trenutno ne sprovodimo sakupljanje pasa sa ulica. Iskreno se nadam da ćemo naći rešenje za ovaj problem, kaže Novica Lišanin, direktor JKP „Čistoća“ Kraljevo.

O psima koji se trenutno nalaze u kraljevačkom azilu, brinuće ZOO higijena, koja radi u okviru JKP „Čistoća“ ali neće biti dovođenja novih pasa sa ulica.

-Postavlja se pitanje koje to šinterske službe ostavljaju pse u našem gradu, pa je novih pasa na ulicama sve više, To je ogroman problem takođe koji treba rešavati, kaže Lišanin za portal Filter media.

Kako nadležni ističu, postoje dva scenarija koja će dugoročno rešiti problem zbrinjavanja pasa lutalica u našem gradu – ili proširiti već postojeći azil, ili izgraditi novo prihvatilište, što je ujedno i najbolje rešenje problema na duže staze. Oba rešenja zahtevaju dug proces, dobijanja građevinskih i svih drugih dozvola, ali u „Čistoći“ se nadaju da će se i ovaj dugogodišnji problem, rešiti na najbolji mogući način.

 Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.