Javnost uznemirena nakon povrede na radu i smrti radnice u kraljevačkom „Leoniju“

Unazad nekoliko dana kraljevačka javnost uznemirena je vešću, koja se pojavila na društvenim mrežama, da je radnica kompanije „Leoni“ pala u nesvest na radnom mestu, a nakon dva dana preminula

Kako smo nezvanično saznali, preminula Danka Ranković je usled saplitanja o kablove na radnom mestu u fabrici „Leoni“ pala u nesvest. Kako dalje saznajemo, ekipa Hitne pomoći došla je na lice mesta, nakon čega je nesrećna žena transportovana na sanaciju povreda. Nezvanični izvor potvrdio nam je da se nesrećna žena požalila na povredu noge, a da joj se sutradan pojavio hematom na glavi, koji je i bio uzrok smrti.

Izvor: Facebook/jedna od objava koja se širi društvenim mrežama

Redakcija portala Filter media uputila je zvaničan dopis menadžmentu ove kompanije, a odgovor ćemo preneti naknadno po dobijanju istog.

Društvene mreže preplavljene su ovim događajem, a na većini komentara može se pročitati, da radnici rade u teškim uslovima, u smenama od po 10 sati, šest dana nedeljno.

Pre nekoliko meseci pokušali smo od Jelene Spasić, direktorke za ljudske resurse kompanije „Leoni“ da saznamo da li su tačni navodi da su uslovi rada u ovoj kompaniji nehumani. Taj tekst možete pročitati OVDE

Redakcija portala Filter media kontaktirala je i članove porodice nesrećne žene. Ukoliko budu želeli da se oglase povodom tragičnog događaja, u narednom periodu obavestićemo javnost.

Oglasili se brojni sindikati povodom tragičnog događaja u Kompaniji „Leoni“ u Kraljevu

Izvor: Facebook/objava koja se širi društvenim mrežama a koja se odnosi na obaveštenje zaposlenima u “Leoni” Kraljevo

-Neprestano upozoravamo da se radnici šikaniraju, da se od njih traži da rade duže od osam sati, da ne smeju na bolovanje, pa zbog bolesti i iscrpljenosti padaju u nesvest na radnom mestu. U poslednje vreme primećeno je da se pokretne trake, na kojoj radi veliki broj radnika u svim fabrikama ilegalno ubrzava u dužem vremenskom periodu, pa radnici ne mogu odmah ni da primete, rekao je danas povodom nemilog događaja u Kraljevu, Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije a prenela Beta.

Sindikat „Nezavisnost“ izrazio je zabrinutost jer u mnogim fabrikama nema sindikalnog organizovanja, zbog straha od gubitka posla.

-Velika fluktuacija radnika u fabrikama, znak je za inspekciju, jer ne postoji razlog za napuštanje radnog mesta „ukoliko taj posao može da se izdrži“, rekla je predsednica sindikata “Nezavisnost”, Čedanka Andrić.

Podsetimo, nemili događaj odigrao se 21. Februara u Kompaniji „Leoni“ u Kraljevu, nakon čega je, nezvanično od posledica pada, nakon dva dana nesrećna Kraljevčanka, radnica ove fabrike, preminula.

Redakcija portala Filter media izražava duboko saučešće porodici nesrećne žene.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.