Izmene plana za Moravski koridor – jedna i za područje Kraljeva

Menja se plan za Moravski koridor – Još jedan most i nadvožnjak, nova raskrsnica i rekonstrukcija stare kod Pojata. Plan obuhvata i denivelisanu raskrsnicu Kamidžora – nadvožnjak Sirča

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je tender za izmene i dopune Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora autoputa E-761, deonica Pojate – Preljina. Novim planom obuvaćen je jedan novi most, dva nadvožnjaka, nova raskrsnica i rekonstrukcija stare kod Pojata. Na području Kraljeva, novim planom obuhvaćena je tzv. denivelisana rakrsnica Kamidžora-nadvožnjak Sirča.

Do kakvih izmena će doći novim planom Moravskog koridora kada je područje Kraljeva u pitanju

Postojećom planskom dokumentacijom planirana je izgradnja mosta preko Zapadne Morave, ali ne i nadvožnjak preko autoputa na stacionaži km 77+400, kojim bi se ostvarila veza meštana naselja Sirča sa Kraljevom.

Predlog projektanta i Koridora Srbije je da se izmeni rešenje pristupa naselju Sirča, u zoni denivelisane raskrsnice “Kamidžora”, što podrazumeva produženje planiranog mosta preko budućeg rečnog korita Zapadne Morave, tako da se ujedno premosti i budući autoput, te da se na taj način ostvari direktna veza lokalnog puta za naselje Sirča sa prilaznim putem budućoj denivelisanoj raskrsnici “Kamidžora”.
Tender je otvoren do 13. aprila 2023. godine.
Izvor: eKapija

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.